Pripadnici Policijske uprave Prijedor, danas 20.novembra 2019.godine, povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, u zgradi Uprave položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima MUP-a RS nakon čega je slava obilježena u skladu sa pravoslavnim običajima.

Polaganju vijenaca, kao i obredu lomljenja slavskog kolača, prisustvovao je i načelnik Uprave policije Dalibor Ivanić.

Prilikom obraćanja, načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović je rekao:

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske proslavlja i na prigodan način obilježava krsnu slavu Svetog Arhangela Mihaila a Policijska uprava Prijedor tom prilikom sprovodi niz aktivnosti prije svega usmjerenih na očuvanje i unapređenje saradnje sa građanima, lokalnom zajednicom i institucijama.

Obilježavanje smo započeli sa polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen ploče i na taj način se prisjetili poginulih i preminulih kolega policajaca. U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 74 policajaca pripadnika tadašnjeg CJB Prijedor i šest pripadnika Sedmog odreda Specijalne brigade policije koji je bio stacioniran u Prijedoru. Pripadnici policije dali su nemjerljiv doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske, u temelje naše države uložili su svoje živote tako da danas koristimo ovu priliku da se sjetimo svojih junaka i njihovih porodica.

Takođe, u skladu sa pravoslavnim običajima upriličen je slavski ručak zajedno sa predstavnicima lokalnih zajednica sa područja prijedorske regije, predstavnicima institucija i udruženja građana.

U policijskim stanicama organizovane su posjete najmlađih članova naše zajednice i tom prilikom prezentovana je oprema i sredstva koja policija koristi u svom radu.

Organizovane su posjete porodicama poginulih i preminulih policajaca, prijemi za penzionere kao i tradicionalni turnir u malom fudbalu.

Prijedorska regija ima stabilnu bezbjednosnu situaciju a što je pored rada policije rezultat i zajedničkih aktivnosti sa lokalnom zajednicom, institucijama, medijima kao i sa forumima za bezbjednost zajednice.

Ovu priliku iskoristio bih da svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i građanima koji slave Aranđelovdan čestitam Krsnu slavu i poželim mnogo zdravlja i sreće.“

PU Prijedor