“Moja hraniteljska porodica” naziv je radionice koju je danas za djecu iz hraniteljskih porodica organizovao Centar za socijalni rad Prijedor u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta.

Psiholog u Centru Sanja Topić rekla je da se ova ustanova opredijelila da ovogodišnju Nedjelju djeteta posveti djeci bez roditeljskog staranja, sa fokusom na djecu iz hraniteljskih porodica.

“Djeca danas na kreativan način, kroz crtanje, pisanje i razgovor da opisuju svoja osjećanja i doživljaje koje imaju u svojim hraniteljskim porodicama. Cilj je da se upoznaju, zbliže i opuste i to je put da im se mi više približimo i potom lakše utičemo na probleme koje imaju”, rekla je Topićeva.

Na evidenciji Centra za socijalni rad Prijedor ima 60 djece bez roditeljskog staranja, od kojih je 40 zbrinuto u hraniteljskim porodicama, a 20 u specijalizovanim javnim ustanovama.

Program obilježavanja Nedjelje djeteta Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske ove godine provodi se pod sloganom “Moja sedmica, moja godina”.

www.prijedorgrad.org