U prepunoj sali društvenog doma u Donjoj Marićkoj, u utorak 19. februara, održano je „Veče kulturnog stvaralaštva“.

U programu su učestvovali: učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“- Područno odjeljenje Rakelića Lug, folklorni ansambl KUD „Dušan Pantelić“ Busnovi, harmonikaš Danijel Kaurin, učenik Muzičke škole „Savo Balaban“ Prijedor, etno grupa OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Busnovi, Tanja Piljić, glumica Dramskog studija „Živko Desnica“ Pozorišta Prijedor, muške pjevačke grupe „Božino jato“ iz Saničana i „Gocina grupa“ iz Kostajnice i pjevači krajiške pjesme Milan i Danilo Popović.

Brojne posjetioce, u ime Grada Prijedora, pokrovitelja manifestacije, pozdravio je zamjenik gradonačelnika, Aleksandar Miljuš, koji je istakao veliki značaj „Večeri kulturnog stvaralaštva“ za društveni život u prijedorskim selima.

Na tradicionalnom zimskom kulturnom karavanu, i ovoga puta, naši mladi, ali i oni nešto stariji sugrađani, pokazali su svoj talenat, odnosno šta su vrijedno učili i pripremali u proteklom periodu.

S ciljem oživljavanja i unapređenja društvenog života u našim selima, Grad Prijedor je proteklih godina, izgradnjom ili obnavljanjem objekata društvenih domova, obezbjedio veoma dobre uslove u mnogim mjesnim zajednicama.

Prijatelji manifestacije nili su „Autotransport Prijedor“ i Tvornica keksa MIRA, članica KRAŠ grupe.

Saša Goronja