Prijedorčanin Luka Kačavenda, bez sumnje najperspektivniji golman Republike Srpske, koji je 1.decembra napunio tek 17 godina, u srijedu je u prijateljskoj utakmici u Novom Sadu, Vojvodina: Sloboda(Užice) 5:0, debitovao u prvom timu “superligaša” Srbije.

Stao je među stative od 53.minuta, a “upisao” je četiri uspješne intervencije na terenu sa umjetnom travom Sportskog centra “Sajmište”.

-Zahvalan sam šefu stručnog štaba Radovanu Krivokapiću što mi je ukazao povjerenje. Sigurno je da će mi ovo biti veliki motiv da radim još više, a potvrdile su se i moje prognoze da ću u “Staroj dami” srpskog fudbala imati idealne uslove da napredujem – priča Kačavenda.

Stasiti delija, visok 190 centimetara svoj prvi nastup u dresu prvotimca matičnog kluba Rudar-Prijedora zabilježio je još 21.avgusta 2016. protiv banjalučkog BSK-a, takođe u prijateljskom odmjeravanju snaga.

-Korak po korak ispunjavam ciljeve. Još sezonu i po imam pravo da branim za omladince. Osvojili smo titulu jesenjeg prvaka Omladinske lige Srbije, trebamo opravdati taj epitet, što neće biti lako, jer je nekoliko igrača ove zime priključeno pogonu prvog tima – ističe Kača, kako ga od milja zovu saigrači, učenik drugog razreda srednje saobraćajne škole “Pinki”.

Imao je status člana svih reprezentativnih selekcija BiH, a bio među najzaslužnijim što je U-17 izborila plasman i maja prošle godine učestvovala na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Na konstataciju da su trenutno “štoperi” popularnih “Lala” fudbaleri iz Srpske, njegov Prijedorčanin Siniša Saničanin i Daniel Graovac, ponikao u Slobodi iz Novog Grada, a protiv Užičana na toj poziciji našao se još jedan igrač sa bh.prostora, Damir Zlomislić, skromni mladić se nasmijao.

-Za sada najbolji Vošin prvotimac u posljednje dvije godine, kapiten Emil Rockov sjajno obavlja posao. Konkurencija su mu Nikola Simić i Nemanja Toroman, koji je dao svoj doprinos vrijednim dometima omladinske ekipe. Uz veliku podršku u klubu, u kojem vlada prava atmosfera, nikud ne žurim, svjestan sam da vrijeme dokazivanja predstoji i sanjam svoj debi u zvaničnom meču na stadionu “Karađorđe” i aplauze članova navijačke grupe “Firma”, kao i svih istinskih poklonika fudbala u “Srpskoj Atini” – zaključio je Luka Kačavenda, velika nada Vojvodine.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Vošina djeca