Povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas tradicionalni prijem za predstavnike boračkih organizacija iz našeg grada.

On je istakao veliki značaj boračkih kategorija za stvaranje Republike Srpske.

-Odnosi Gradske uprave i svih boračkih organizacija u Prijedoru su veoma dobri, a obilježavanje ovog datuma je dobra prilika da se razgovara o njihovom poboljšanju u interesu njihovih članova – rekao je Đaković.

On je dodao da svako od ovih udruženja ima svoju stavku u gradskom budžetu kojom raspolaže tako da se može zaključiti da Prijedor ima uređenu situaciju što se tiče boračkih kategorija.

Predstavnici ovih organizacija istakli su dobru saradnju koju imaju sa Gradskom upravom Prijedora.

-Razgovarali smo zajednički o našim problemima. Nadam se da će se dobra saradnja sa Gradskom upravom u obostranom interesu nastaviti i ubuduće – rekla je Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Prijedora.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević nakon prijema je poželio svim svojim kolegama na nivou RS da imaju takav odnos sa svojom lokalnom zajednicom, kakav je izgrađen u Prijedoru.

Gradonačelnik Đaković i predstavnici boračkih organizacija nakon prijema su položili vijenac na centralni spomenik poginulim borcima Prijedor “Za krst časni”.

Potom su predstavnici boračkih organizacija grada u svojim prostorijama organizovali prijem gdje su gradonačelniku i njegovim saradnicima iz Gradske uprave uručili prigodne poklone kao znak zahvalnosti za podršku u radu.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com