Prijedor je ove godine uvrstio još jednu disciplinu u našu veliku porodicu iz bloka. Čast da se pridruži trojci, pikadu, rukometu, karaokama, tabliću i svim ostalim sportovima i igrama dobila je ovaj put Bela, najpopularnija kartaška igra u zapadnim srpskim zemljama.

U subotu 3.11.2018. godine u kultnoj prijedorskoj kafani Kamenjara, kafani iz koje je, slobodno možemo reći, krenula da se širi ideja Srbi za Srbe u Prijedoru i širom Republike Srpske, upriličeno je ovaj put cjelodnevno humanitarno druženje.

Sam događaj je otvorilo takmičenje u Beli koje je potrajalo do večernjih sati, a veče se nastavilo Žurkom iz bloka.

Bela se igrala u parovima, a za takmičenje se prijavilo 16 ekipa koje su se nokaut sistemom takmičenja, na dvije dobijene partije, borili za titulu najboljih. Pobjednici prvog Bela iz bloka turnira bili su Žare i Mrđa, drugi su bili Kekerovići otac i sin, dok su treće mjesto zauzeli Sonja i Krši.

Kotizacija za učešće na turniru iznosila je 10 KM po ekipi, a takođe sva zarada od prodatog pića išla je u humanitarne svrhe, pa je bilans čitavog događaja bilo sakupljenih 1.057,10 KM donacija.

Da podsjetimo ovo je bio četvrti humanitarni događaj u Prijedoru ove godine. Godinu je otvorila humanitarna žurka održana u Kafe baru Sanus, uslijedila je Trojka iz bloka i nakon toga MMA seminar „Bori se za dobro!”.

Nadamo se da će turnir u Prijedoru slijediti i drugi gradovi u kojima se igra ova kartaška igra, a potajno priželjkujemo i nove discipline u našoj porodici iz bloka. No, dok se čekaju nova dešavanja u Republici Srpskoj budite slobodni da okrenete telefonski broj 17763 čime ćete donirati dvije konvertibilne marke za pomoć socijalno-ugroženim porodicama.

Dva’es’ do keca – Budućnost su naša djeca!

Srbizasrbe.org