Kad sudbina umiješa svoje prste, nastaju najlјepše lјubavne priče. Za Prijedorčanina Ognjena Bojanića (30), vjerovali ili ne, bila je dovolјna samo jedna igrica na Fejsbuku da pronađe lјubav svog života, Jovanu (22) iz Kruševca, tada nastanjenu u Tivtu.

Pričaju nam njih dvoje, danas mladi supružnici, roditelјi malog i veselog Davida, da od njihove lјubavne priče može roman da se napiše. Sve je počelo u decembru 2015. godine.

– Tada je na Fejsbuku bila popularna igrica “Ruski rulet”. Vidim sliku lijepe djevojke koja nije znala odgovor na jedno od ponuđenih pitanja. Pomognem joj, ali odgovor je bio netačan. Spasila se, nije propala u igrici i završimo nas dvoje u finalu. Pošto sam pobijedio, pošalјem joj zahtjev za prijatelјstvo – prisjeća se Ogi.

Tada je krenulo danonoćno dopisivanje. Fejsbuk im nije bio dovolјan, pa su prešli na Skajp.

– Ne znam kako sam mu vjerovala. Kao da ga znam cijeli život. Gledam ga, ne znam ga, ali kao da ga znam. Nakon nekog vremena dopisivanja, bila je priča da ja dođem u Prijedor, ali pošto sam dijete razvedenih roditelјa, a živjela sam sa majkom, ona nije bila za to. Onda sam mu rekla da on dođe kod mene, jer ipak je muško, neka učini prvi korak, šta ja znam gdje idem – dodaje Jovana.

Tako je i bilo – 15. januara 2016. Ognjen je doputovao u Tivat.

– Ja sam ga sačekala, to je bio filmski zagrlјaj i polјubac na stanici, ne možete da vjerujete, evo i sad sam se naježila. Opet onaj osjećaj, čekate nekoga, ne znate ga, a kad sam ga zagrlila kao da ga znam cijeli život. Moja majka ni tada nije htjela da ga upozna, ali znala je, ako ga upozna, to je to, neću na fakultet, kako je to ona za mene isplanirala. Ali mi je pomogla da nađem smještaj za njega kada dođe u Tivat – kaže kroz smijeh Jovana.

Ognjenu niko nije vjerovao da će se usuditi na taj korak, čak ni njegovi drugovi sa kojima je slavio Pravoslavnu novu godinu.

– Šetali smo kroz Tivat, slikali se, pričali, ali osjećaj je bio kao da smo u vezi godinama. Drugi dan smo otišli na večeru, restoran se zvao “Mala barka” i tu sam je pitao da se uda za mene. Ona pobijelila u licu. Nakon što sam par puta ponovio pitanje (smijeh), ona je pristala. Nisam imao ni vjerenički prsten, imao sam samo svoj, sa oznakom mercedesa, i taj joj stavim – kaže Ogi.

– Ali on je nešto osjetio i tražio moju ličnu kartu, i ja mu dam. Dođem kući sa prstenom i mama me pita – šta mi je to. Kažem ja njoj – uzela od Ogija. Međutim, nakon nekog vremena, vidim da mi u stanu nema pasoša, nema mi para. Mama sve sakrila. Sutradan nas dvoje odlučimo da krenemo za Prijedor. Mama taj dan nije otišla na posao. Bila je bolesna. Ležala je u dnevnoj da me ima na oku. Ja sam sve sitnice spakovala u torbu za mini laptop i izašla iz kuće govoreći mami da ću sa Ogijem da idem da gledam film. Stigli na stanicu, autobus kasni, ja plačem, a Ogi se boji da ću se predomisliti. Došao autobus, krećemo mi i dolazimo pred Ostrog, kad ono policijska patrola. A moja majka je u vezi sa policajcem već nekoliko godina i ja sam odmah pomislila: “Evo, rekla mu je, gotovi smo”. Kad ono, sreća, ništa. Prešli granicu, ja pošalјem majci poruku: “Otišla sam za Bosnu” i isklјučim telefon – nastavlјa priču Jovana.

U Banjaluci su ih čekali Ogijevi drugari koji su jedini znali šta se dešava. Na Bogojavlјenje, stigli su u Prijedor. Iznenađenje je dočekalo njegove roditelјe i sestru, a Jovanina majka se nije pomirila sa odlaskom svoje kćerke.

– Sjedimo moj otac i ja u kući, priča, zezanje, da se razbije ta napetost. Pita on još jednom moju Jovanu – da li je punolјetna i jesmo li se uzeli? Mi rekosmo sve potvrdno. Kaže on mojoj majci – daj rakiju i mezu, i krene slavlјe – priča Ogi.

Međutim, nakon pet dana drugi scenario, Jovana uzima taksi i odlazi za Tivat.

– Pošto mi se majka nije mirila sa tim, a da ne dovodim Ogija u nezgodnu situaciju ja sam odlučila da odem za Tivat. Nagovaram njega da krene sa mnom, on neće i ja tu raskinem sa njim. Dođem kući, majka mi uzela telefon i dokumente. I odlučim da odem kod oca u Kruševac, a ona odluči da ide sa mnom. Ogiju javim, ako me voli, da dođe i da pokušamo izgladiti odnose – priča Jovana.

Krenuše Jovana i njena majka za Kruševac, ali i Ogi i njegov ujak, i to sa pravim vjereničkim prstenom.

– Dolazim kod oca i kažem mu da hoću da se udam. Nјega kao da je šlog strefio. Ne prihvata moju odluku. Ne želi ni Ogija da vidi. Kanije mi se Ogi javlјa. Odem da se vidim sa njim i njegovim ujakom i govorim mu da ne mogu nikud, jer nemam dokumente. On se vraća kući – priča Jovana.

– Vraćamo se iz Kruševca i smišlјam šta raditi i kako nastaviti dalјe. Čujemo se konstatno, njoj ne daju novac i dokumente. Dobijem platu i pošalјem joj novac da vadi nova dokumenta, a ona nakon nekog vremena konačno izvadi ličnu kartu. Sve što nam je moglo stati na put, stalo je – priča Ogi.

Jovana uzima ličnu kartu. Govori ocu da ide kod tetke, međutim, odlazi do pošte da uzme novac i kreće za Prijedor.

– Pri dolasku u Banjaluku, jer nije imala direktnu liniju za Prijedor, pala je prosidba sa pravim prstenom. Kiša plјušti, kolega nas čeka u autu i ne konta šta se dešava, šta radimo toliko na kiši. Došli smo u Prijedor, a ja sam ujutro otišao na posao i izgladio odnose sa njenim ocem preko telefona. Nјen otac je i nakon toga pitao moju majku – da li bismo pustili Jovanu da krene opet nazad, a ona je rekla: “Ne, ona je sada naša, jednom sam je pustila i više nikada” – priča Ogi.

Tako je zaista i bilo, njihova lјubav bila je jača od svega. Rodio se mali David, uslјedilo je gradsko i crkveno vjenčanje, sva porodica na okupu. Skromna su i srećna porodica, ali i dobri domaćini. To znaju svi koji vole da popiju kafu u kafiću koji su nedavno otvorili, a zove se “Tri anđela”, nazvanom po Ognjenu, Jovani i Davidu.

Za kraj, njihova poruka je kratka i jasna: “Borite se za ono što želite”, a u šali kažu, da će svom sinu profil na Fejsbuku otvoriti tek kada napuni 25 godina. Tek kada su dobili dijete, osjetili su šta su zaista priredili svojim roditelјima, a kažu da je vrijedilo sve učiniti za tu lјubav. I opet bi tako…

Opcija.net

Povezane vijesti

PRIJEDOR: MATURANTSKA ŽURKA 2019 – FOTO/VIDEO Svi putevi prijedorskih maturanata ovog petka u periodu od 9 do 14 časova vodili su ispred Dvorane "Mladost". S obzirom da je protekla poplava osta...
PRIJEDORSKE ŠKOLE NASTAVLJAJU SA RADOM: SUTRA BEZ ... Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete i kulture, sutra će se u svim školama u Republici Srpskoj izvoditi redovna nastava. Izuzetak su OŠ "Bra...
PRIJEDOR: U ČETVRTAK BEZ NASTAVE U OSNOVNIM I SRED... Kako smo saznali u Gradskoj upravi Prijedora, u četvrtak 16.maja, neće niti nastave u osnovnim i srednjim školama na području Prijedora. Ovu odluku...
PRIJEDOR: SUTRA BEZ NASTAVE U OSNOVNIM I SREDNJIM ... Kako je potvrdio gradonačelnik Prijedor Milenko Đaković sutra neće biti nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području Grada. On je dodao d...
DAN GRADA PRIJEDORA: GRADONAČELNIK UGOSTIO NAJBOLJ... Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković upriličio je prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola koji se tradicionalno organizuje u povodu 16...
PRIJEDOR: ZAVRŠENA TREĆA REVIJA DJEČIJEG HORSKOG P... Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Prijedora nastavljeno je drugom večeri treće revije dječijeg horskog pjevanja "Mala vila". Pred publikom u Poz...
PRIJEDOR: POČELA TREĆA REVIJA DJEČIJEG HORSKOG PJE... Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Prijedora počelo je prvom večeri treće revije dječijeg horskog pjevanja "Mala vila". Pred publikom u Pozorištu...
PRIJEDOR-ROMKINJA SA FAKULTETSKOM DIPLOMOM: SANJA ... Sanja Salešević (26) iz Prijedora završila je trogodišnji studij zdravstvenih nauka u Novom Gradu i time se upisala na listu malobrojnih Romkinja sa u...