U Osnovnoj školi “Ćirilo i Metodije” iz Trnopolja održano je predavanje za učenike predmetne nastave, na temu “Zloupotreba društvenih mreža” u okviru projekta prevencije maloljetničke delinkvencije.

Predavanje je održao Aleksandar Miladinović, inspektor u Upravi za policijsku obuku MUP-a Republike Srpske, nakon čega su učenici imali priliku da postavljaju pitanja u vezi sa onim što su čuli.

-Uvijek se rado odazivamo na saradnju sa svim institucijama koje nam pomažu u radu sa učenicima i smatramo da su ovakva predavanja od koristi jer ovako djelujemo preventivno na pojavu raznih oblika antisocijalnih ponašanja. Pored toga, informišući učenike o tome kakve ih neprijatnosti mogu zadesiti koristeći društvene mreže, činimo ih spremnijim i otpornijim na eventualne negativne uticaje ili određene opasnosti. Ne želimo da učenici steknu utisak da je internet nešto loše i da ne treba da ga koriste. Naprotiv, u toku ovog predavanja su mogli čuti razne prednosti njegove upotrebe ali, isto tako, da trebaju biti spremni na postojanje osoba koje ga zloupotrebljavaju i da na vrijeme trebaju prepoznati takve opasnosti, ne dovodeći se u situaciju da postanu žrtve – rekla je Maja Bjeljac, direktorica ove obrazovne ustanove.

Ona je dodala da su u školi prepoznali potrebu za ovakvim predavanjima i za roditelje, te su dogovorili nastavak saradnje kroz ovakva predavanja, koja će se uskoro održati i za njih.

-Smatramo da je ovakav oblik edukacije za roditelje potreban kako bismo im olakšali bolju kontrolu nad svojom djecom, sa ciljem njihove bolje zaštite – istakla je Bjeljac.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com