Ekipa Aero-kluba “Prijedor u ekipnoj i Mađar Ištvan Aštaloš u pojedinačnoj konkurenciji, pobjednici su 23.Petrovdanskog padobranskog kupa koji je u protekla dva dana održan na aerodromu “Urije” u Prijedoru.

Domaći tim koji su činili Nenad Martinović, Boban Ivetić, Draško Lajić, Siniša Vujaković i Angelika Huhs imali su 86 negativnih bodova, tri manje od drugoplasirane ekipe AK “Ptuj” iz Slovenije, dok je treće mjesto pripalo ekipi “Srbija” koja je imala 98 negativnih bodova.

Pobjednik je odlučen u posljednjem skoku takmičenja.

Peti Slovenac je imao 11 negativnih bodova pa je njegova ekipa izgubila ranije stečenu prednost, a Prijedorčani su sa svojim navijačima mogli proslaviti pobjedu.

Aštaloš, član mješovite ekipe “Mađarska-Rumunija”, u pet skokova na cilj imao je samo 4 negativna centimetra.

Drugo mjesto, sa 10 negativnih centimetara osvojio je Boban Ivetić iz AK “Prijedor” dok je treći bio Tomaž Korpar iz ekipe AK “Ptuj” sa 12 negativnih centimetara.

U konkurenciji žena najbolja je bila Magdalena Švertl, članica ekipe “Redbul 1” koja je imala 12 negativnih bodova čime je opravdala svoju aktuelnu titulu svjetske šampionke u disciplini paraski.

Drugo i treće mjesto zauzele su Angelika Huhs-AK “Prijedor” (-27 cm) i Ina Gitel-Srbija (-28 cm).

Inače, ove godine se takmičilo 57 padobranaca u 12 ekipa iz BiH, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Rusije, Njemačke, Finske, Mađarke i Rumunije.

Zbog loših vremmenskih uslova izvedeno je samo pet serija skokova.

Organizator ovogodišnjeg Petrovdanskog padobranskog kupa bio je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji su grad Prijedor, Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo odbrane BiH.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com