operacijaProtiv hirurga Marinka Lovre iz Banjaluke, zaposlenog u Opštoj bolnici Prijedor, policija će podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je tokom operacije pacijentkinji odstranio zdrav organ.

Prema nepotvrđenim informacijama dobijenim od sagovornika iz ljekarskih krugova, Lovru sumnjiče da je pacijentkinji iz Prijedora, kojoj je operisao bolesno slijepo crijevo, odstranio i zdrav desni jajnik.

Potvrdu ove informacije nismo uspjeli dobiti u policiji, niti u zdravstvenoj ustanovi u kojoj Lovre radi.

Mirko Sovilj, direktor Opšte bolnice Prijedor, kaže da ga je Pravna služba obavijestila da je policija izuzela dokumentaciju o liječenju jedne pacijentkinje.

“To je sve što znam o tome. Nije rijedak slučaj da se zatraži medicinska dokumentacija”, kazao je Sovilj.

Istakao je da je riječ o kolegi koji radi na Odjeljenju hirurgije, te da je iznenađen interesovanjem policije za ovaj slučaj, uz napomenu da, kako kaže Sovilj, vjeruje da je u pitanju neka zabuna.

Klupko u vezi s ovim slučajem počelo je da se odmotava nakon što je u Sektor kriminalističke policije CJB Prijedor 27. oktobra stigla prijava pacijentkinje.

U prijavi Prijedorčanke, kako kažu u policiji, navedeno je da joj je tokom operacije u julu doktor odstranio i zdrav organ.

U policiji dalje navode da su pregledajući medicinsku dokumentaciju utvrdili da je pacijentkinja prije operacije imala desni jajnik, ali da je kontrola pokazala da ga više nema, što je potvrđeno i detaljnim pregledom pacijentkinje u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka.

Lovre je u telefonskoj izjavi ustvrdio da će dokazati da nije kriv.

“Istinu će reći sud. Ne možete vi to uraditi na osnovu izjave nepismene žene koju sam operisao u sedmom mjesecu. Ja kroz taj rez koji je bio jajnik uopšte ne mogu odstraniti, a imam relevantan dokaz patologije koji pokazuje da od te priče nema ništa”, kazao je Lovre u izjavi za “Nezavisne”.

On kaže da je tokom operacije odstranio organ koji je bio bolestan, a to je akutno slijepo crijevo. “Imam sve dokaze da jajnik nisam dirnuo. Sedam ljudi bilo je na operativnom zahvatu”, rekao je on, te dodao da postoji procedura kojom se može utvrditi da li je žena rođena bez jajnika.

Kako nam je potvrđeno, u toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka, odnosno Podružnoj kancelariji Prijedor, protiv ljekara biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Tekst – Nezavisne novine
Video – Alternativna televizija