Prašnjava cesta ovog prvog maja, Međunarodnog praznika rada, odovela nas je u selo Marine nadomak Oštre Luke.

Uprkos teškim vremenima, narodu ovog kraja je zabava i druženje na prvom mjestu.

U to smo se i sami uvjerili.

Bili smo svjedoci obilježavanja prvog maja u ovom kraju, turnirom u malom fudbalu koji je okupio svega četiri ekipe i to iz Gornje Ravske, Ćela kod Novog Grada i Marina, dok je oko stotinjak posjetilaca i navijača bodrilo igrače.

Iako se na terenu našao mali broj ekipa, titula je pripala najboljima.

Pored ekipa „Ravska“, „Marini 1“ i „Marini 2“ , ekipa „Mali Raj“ iz Ćela kod Novog Grada, poznata družina po veselju, pjesmi i „čašici više“ ili bolje rečeno po zabavi kakvu samo oni mogu napraviti, ponijela je sa sobom titulu pobjednika.

A da su najbolji govori i podatak da je „Mali Raj“ odbranio prošlogodišnju titulu.

Vladimir Malež iz Novog Grada koji je trenirao fudbal šest godina u „Rudaru” iz Blagaja i već dvije godine u novogradskoj „Slobodi“ u izjavi za naš sajt rekao nam je da je ovaj turnir idealna prilika za druženje.

-Ovdje je super. Jedina mala zamjerka što nema adekvatnog sudije. Sve ostalo je odlično – istakao je Malež.

Njegov kolega iz ekipe „Marini 2“ , Darijan Petić iz Novog Grada rekao nam je da je u Marine došao na poziv kolega i da je tu prvenstveno radi druženja.

-Ovo je dio takmičenja, začinjeno druženjem i stvaranjem novih prijateljstava – zaključio je Petić.

Dok je ovaj turnir iz godine u godinu pratilo loše vrijeme pa i velika tragedija koja je bila zadesila ovaj kraj baš na prvomajski praznik, obilježavanje je bilo dovedeno u pitanje.

Danas, nakon svega, slobodno možemo reći da je ovo tek početak a svaki početak nije nimalo lagan.

Ipak se nadamo da će se barem donekle ponoviti vremena kada je 1.maj u Ovanjskoj i Marinima okupljao na hiljade posjetilaca i desetine fudbalskih ekipa.

Tekst I foto – Mladen Kran – www.prijedordanas.com