Proteklih dana na području koje pokriva Policijska uprava Prijedor dogodila se krađa u kojoj su akteri bile strane državljanke.

-Policijski službenici PU Prijedor, dana 30.04.2018. godine, izvršili su kriminalističku obradu lica L.Ž.A (1981) državljanin Švedske, zbog postojanja osnova sumnje da je dana 28.04.2018. godine, počinilo krivično djelo “Krađa” na štetu jednog lica, državljanin Norveške – rekla je Vesna Pačariz, portparolka PU Prijedor.

Ona je dodala da je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da je osumnjičeno lice L.Ž.A. tokom zajedničkog putovanja u pravcu Novog Grada, iz novčanika koji se nalazio u torbi oštećenog lica, otuđilo bankomat karticu sa pripadajućim privatnim identifikacionim brojem (PIN) i jednu novčanicu od 500 norveških kruna.

-Zatim je lice L.Ž.A. sa unaprijed stvorenom namjerom sticanja protivpravne imovinske koristi, istog dana, na bankomatu jedne banke u Novom Gradu, podiglo novac u iznosu od 300 KM, te izvršilo transakciju novčanih sredstva sa računa oštećenog lica, na lični račun u protuvrijednosti od oko 7.800 KM – potvrdila je Pačarizova.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica L.Ž.A. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo “Krađa”.

Nezvanično saznajemo da su obje žene zajedno putovale autobusom iz pravca Skandinavije, te da je L.Ž.A. iskoristila nepažnju svoje saputnice da iz njene torbe ukrade bankomat karticu i novac.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija