Donja Slatina: Mladost – Omarska 7:0

Strijelci: Bjelić u 5., Kadić u 10., Čaušević u 13. i 27., Hasić u 39. i 79., Mišić u 47.minuti
Sudija: Gigović Velibor (Gradiška)
Gledalaca: 150
Žuti kartoni: Jokić Mladen, Panić (Omarska)

Mladost:
Lakić, Kadić, Bijelić, Ilić, Petruljević (Paležnica), Čaušević, Hasić, Limić, Džafić (Mišić), Perić, Čolić (Karanović)
Trener: Kadić Nihad

Omarska:
Jokić Mladen, Jokić Marko, Dobraš, Romanić B, Majstorović (Radanović Mario), Panić, Krecelj, Anđić, Vučenović, Romanić Dragan, Višić
Trener: Milenko Vuleta

Omarska je doživjela debakl na gostovanju u Donjoj Slatini. Mladost je pobjedila čak 7-0 i nanijela Omarskoj najteži poraz u poslednje 4 godini, još od debakla protiv BSK-a prije tačno 4 godine, takođe 7-0.

Sve je danas bilo protiv Omarske. Iz raznoraznih razloga, Omarska je u Slatinu otputovala veoma oslabljena, bez čak 9 standardnih prvotimaca. Zbog biciklističke trke Beograd – Banjaluka putovanje se odužilo, pa smo u Slatinu doputovali sa popriličnim zakašnjenjem, pred sam početak utakmice. Osim toga, i domaćina je zaista išlo, pa je već u prvih petnaestak minuta postigao čak tri gola i odmah riješio utakmicu.

Kao što rekoh, zbog brojnih izostanaka Omarska je protiv jake ekipe Mladosti igrala sa čak pet kadeta. Očekivala se jedna opuštena utakmica bez nekog rezultatskog značaja, ali domaćin je krenuo zaista ofanzivno do samog početka. Već u petom minutu, Bjelić ej najviši u skoku, nakon kornera i postiže prvi gol za Mladost. Na 2:0 je povisio Kadić u 10. minutu, a Čaušević u trinaestom psotižen i treći gol za domaćina. Već tada je sve bilo jasno i do kraja se igrala jedna rezultatski izvjesna utakmica. Domaćin je do poluvremena postigao još dva gola i na poluvrijeme otišao sa ubjedljvim vođstvom od 5:0. U drugom poluvremenu Mladost je psotigla još dva gola, za ubjedljivih konačnih 7:0.

Zbog ovako teškog poraza, ostao je u sjeni lijep jubilej, jer je danas naš pouzdani golman odigrao 200-tu utakmicu za Omarsku i tako ušao u krug velikana našeg kluba. Za razliku od njega, svoje debitantske utakmice za Omarsku su odigrali Majstorović i Radanović Mario, koji takođe neće po lijepom pamtiti svoj debi.

Šta je, tu je. Nema vremena za plakanje, jer već u srijedu u Omarsku dolazi Željezničar iz Doboja, fenjeraš, protiv kojeg su bodovi prijeko potrebni. Današnji poraz se mora brzo zaboraviti, ali moraju se mobilisati sve snage, kako bi se prvenstvo mirno privelo kraju.

FK Omarska
Foto – arhiva