102 gitarske zicePrijedorčani koji su u ponedjeljak posjetili pozorište u našem gradu imali su priliku da uživaju u koncertu orkestra “102 gitarske žice”.

Orkestar “102 gitarske žice” izazvao je veliko interesovanje kod Prijedorčana. Ponajviše jer ga čini 20 profesora i studenata gitare iz Prijedora, Banjaluke i Bihaća. Ovaj sastav neobičnog naziva osnovan je krajem novembra prošle godine

– Sviramo originalnu gitarsku muziku pisanu za orkestar gitara i sviramo simfonijsku muziku, koja je aranžirana za orkestar gitara. Ima za svakoga ponešto, rekla je Medina Arnautović, dirigent orkesta “102 gitarske žice”.

Probe orkestra počele su u martu ove godine, a održavale su se svakih 15 dana u drugom gradu. Odlučili su da nakon dobro uvježbanog repertoara publici pokažu šta to oni zapravo rade.

– To izuzetno doprinosi i daljem usavršavanju, mada ja već dugo nastupam u orkestru, kaže Sunčica Trkulja, jedan od članova orkestra.

Gitara je solistički instrument, tako da mnogi od nas nisu imali priliku da učestvuju u ovakvom projektu. To je nešto što me zainteresovalo. Tu je I druženje, a možemo mnogo toga i da naučimo, dodaje Mila Stojnić.

ELTA TV