Zahvaljujući humanosti komšija, prijatelja, rodbine, ali i nepoznatih donatora, ratni vojni invalid Predrag Mastikosa iz Oštre Luke, koji je prošle godine teško nastradao u saobraćajnoj nesreći, Vaskrs je, sa sestrom, dočekao u novoj kući.

Zbog teških povreda, mjesecima je bio vezan za bolnički krevet u dotrajaloj porodičnoj kući, ali u nevolji nije ostao sam. Komšije, prijatelji i rodbina, zajedničkim snagama, odlučili su da volonterski nastave gradnju njegove kuće, koju je počeo graditi prije godinu i po. Uoči Vaskrsa je, u novoj kući, naložio prvu vatru i prvi put prenoćio.

Prije četiri mjeseca, nova kuća RVI Predraga Mastikose, imala je samo gole zidove. Danas je, zahvaljujući humanosti, izgrađeno i namješteno porodično gnijezdo. Zahvaljujući plemenitosti komšija, prijatelja, rodbine i donatora, Predrag i njegova sestra Gordana, ovaj Vaskrs pamtiće zauvijek.

Predrag kaže da je presrećan, jer je sinoć prvi put naložio vatru u šporetu u svojoj kući i prenoćio. A, sve to zahvaljujući trudu prijatelja i komšija.

Njegova sestra Gordana pozvala je humane ljude da pomognu svojim komšijama koji su u teškoj situaciji i pokažu da imaju razumijevanja za one kojima je pomoć potrebna, posebno na ovaj najveći hrišćanski praznik.

U novoj kući Predraga i sestru najviše je obradovalo kupatilo, koje ranije nisu imali. Kada je Predrag prošle godine teško nastradao u saobraćajnoj nesreći, humanitarnu akciju na interenetu pokrenuo je komšija Bogdan Topić. Odziv je sve iznenadio.

Bogdan kaže da su odradili brojne radove na uređenju kuće, od pločica, laminata, pa sve do opremanja namještajem.

– Ako čovjek može pomoći, treba pomoći – poručio je Bogdan.

Kuću je gradilo stotinak volontera, svih generacija i nacionalnosti.

Dragan Marijanović navodi da se na gradnji nisu družili, ni po političkoj, ni po vjerskoj liniji, nego samo po ljudskoj. Dodaje da su se odazvala i dva mladića iz Ališića i dali donaciju.

Dalibor Ljuboja naglašava da je ova kuća svjedočenje da ljudskost i dalje postoji, te da nje uvijek ima, samo što je, kaže, u ovim vremenima možda malo potisnuta.

Predrag, omiljen u Oštroj Luci, svima je pomagao. Kaže – dobro se dobrim vraća. Poručuje da će se, čim prohoda, odužiti svojim primjerom i pomoći onome kome je teško, baš kao što su drugi njemu.

RTRS