Presrećan sam što sam dobio priliku da igram u društvu najboljih kadeta Evrope i da tako učinim ponosnim moj Prijedor, porodicu i saigrače iz reprezentacije, kaže golman U-17 selekcije BiH, Luka Kačavenda.

Kadetska reprezentacija BiH plasirala se na Evropsko prvenstvo, koje će se od 4. do 20. maja održati u Engleskoj, osvajanjem prvog mjesta u grupi sa Francuskom, Danskom i domaćinom Austrijom, a veliki deo zasluga za ovaj veliki uspjeh ima i ovaj talentovani golman iz Prijedora.

-Kada smo pobjedili Dansku nismo bili svijesni šta smo uradili, tek smo sutradan shvatili da idemo na Evropsko prvenstvo. Svi u reprezentaciji smo presrećni. Veliki je ovo uspjeh za selekciju koja dolazi iz male zemlje poput BiH, posebno što je ostvaren u grupi sa fudbalski snažnim zemljama. Za mene lično je ovo ogromno iskustvo. Kada branite protiv fudbalera koji dolaze iz Francuske ili Danske, svaki minut na golu je dragocjen kao velika škola. Uspio sam protiv Danske da skinem nekoliko šuteva, posebno je upečatljiv detalj iz 83. minuta kada su protivnički igrači imali stoodstotnu šansu i srećan sam što sam pomogao ekipi da dođe do velike pobjede – kaže Kačavenda i dodaje da je cijela ekipa pokazala timski duh i karakter.

-U prvom kolu izgubili smo ubjedljivo od Francuske, iako smo igrali dobro. Nismo se predali, pokazali smo da imamo karakter kao tim, pobjedili smo Austriju i Dansku i tako osigurali ukupno treći nastup za kadeta na Evropskom prvenstvu. Nadam se da ću biti dio tima koji će putovati u Englesku u maju mjesecu, gde ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat – ispričao je on.

Talentovani golman je postao prvi Prijedorčanin koji je izborio plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu. Što je po njegovim riječima ogromna čast.

-Nisam znao za taj podatak, ali to me samo čini još više ponosnim, jer nije mala stvar predstavljati svoj rodni grad na smotri najboljih igrača Evrope, posebno u svjetlu činjenice da sam prve fudbalske korake napravio u Prijedoru – završio je mladi Prijedorčanin.

Erbez: Igrači su junaci

Zoran Erbez, koji je umjesto bolesnog Sakiba Malkočevića sa klupe vodio ovaj tim tokom kvalifikacija, ponosan je na svoje igrače.

-Iako nam je nedostajalo nekoliko fudbalera, svi momci su pokazali zalaganje, želju i zasluženo su se plasirali na Evropsko prvenstvo. Napravili smo veliki uspjeh i prije svega čestitke igračima, oni su pravi junaci. Velike zasluge za ovaj uspjeh idu Sakibu Malkočeviću i svima u stručnom štabu – rekao je Erbez.

EuroBlic-srpskainfo.com