Dvanaestočlanoj porodici Marjanović iz Prijedora, koja živi od 180 maraka dječijeg dodatka, potrebna je pomoć u vidu hrane, sredstava za higijenu, te novca za izmirenje računa za struju i kupovinu mjesečnih karata, odjeće i obuće.

Majka Mira i otac Draško su nezaposleni, najstarija kćerka Dragana (24) je student Mašinskog fakulteta, Suzana (21) i Marinko (19) su na birou, Željka (17), Jelena (16) i Dragan (15) su učenici srednje škole, Željko (13), Predrag (10) i Svetlana (7) osnovci dok se najmlađi Nenad (5) još uvijek bori da progovori.

– Najmlađi Nenad je počeo da govori sa pet godina ali mu je i dalje potreban ljekarski nadzor kako bi uspio da govor dovede na nivo primjeren njegovom uzrastu – kazala je Mira i dodala da Jelena boluje od dječije paralize, a Suzana je rođena sa poremećajem kičmene moždine.

Mira kaže da bi sve bilo mnogo lakše kada bi se sin Marinko, autoelektričar po struci, zaposlio.

Humanitarna fondacija “Humana Srpska” na njenu molbu pokrenula je humanitarnu akciju. Donacije se mogu dostaviti u prostorije fondacije, dok se novčane uplate mogu vršiti na žiro-račun Fondacije u NLB banci 5620998136875370 uz naznaku za porodicu Marjanović.

Glas Srpske