-Sponzorisana objava-

Rad Tomislava Gašića, doktora nauka iz Prijedora, koji je napisao zajedno sa svojim kolegama, objavljen je na SCI listi.

Kada je u pitanju naš sugrađanin, ovo je već osmi njegov rad publikovan na ovoj prestižnoj listi.

Inače, nije rijedak slučaj da univerzitetski profesori u svojoj karijeri nemaju nijedan rad u ovim prestižnim časopisima.

SCI lista se bazira na najuticajnijim časopisima: časopisi sa najvišim Impakt faktorom u svojoj naučnoj disciplini (oblasti) i ako je moguće, najbolje rangirani časopisi iz svake države ili regiona.

SCIexpanded je postao svjetski standard za pretraživanje i bibliometrijsku analizu.

Zbog strogih kriterijuma selekcije, SCI se smatra kolekcijom časopisa sa najvišim Impakt faktorom, kolekcijom najuticajnijih međunarodnih i regionalnih časopisa.

U svjetskom izdavaštvu naučnih časopisa, izbor jednog časopisa za SCI listu smatra se prestižnim za samog izdavača, kao i za same autore, prihvatanje rada za publikovanje u časopisu koji je na SCI listi, doživljava se kao visok plasman.

-Grupa od nas nekoliko autora, stručnjaka iz oblasti biomehanike, napisali smo ovaj rad pod nazivom “Korelacija snage mišića i gustine kostiju mladih sportista i nesportista”. Cilj ovog istraživanja bio je istražiti prirodu veza između snage mišića donjih ekstremiteta i gustine kostiju u grupi mladih sportista i nesportista, starosti 17-18 godina. Ostali autori koji su navedeni pored mene su univerzitetski profesori iz Novog Sada i Niša – rekao je Prijedorčanin Tomislav Gašić,

Rad je objavljen pod nazivom :
Bubanj, S., Gašić, T., Stanković, R., Radovanović, D., Obradović, B., & Živković, M. (2017). Correlations of the muscle strength and the bone density in young athletes and non-athletes. Facta Universitatis, Series Physical Education and Sport, 15 (2), 353-362. ISSN 1451 740X,

Ovaj, ali i ostale radove doktora nauka iz oblasti biomehanike, Prijedorčanina Tomislava Gašića, možete pronaći OVDJE

Pomenuti rad izvorno je objavljen OVDJE