Adventistička crkva i Humanitarna organizacija „Samaritan Hill“ drugu godinu zaredom organizovali su podjelu novogodišnjih paketića za učenike Osnovne škole “Jovan Cvijić“ u Brezičanima.

Predstavnici ove organizacije na čelu sa Božidarom Prgonjićem posjetili su ovu obrazovnu ustanovu te su, nakon kulturno-umjetničkog programa koji su učenici pripremili za ovu priliku, uručili svima drage poklone.

Učenici OŠ “Jovan Cvijić” i sami rado učestvuju u raznim humanitarnim akcijama i na taj način pomažu svojim vršnjacima te im je činjenica da širom svijeta postoje djeca koja na sličan način razmišljaju još draža.

-Prije dvije godine 168 učenika naše škole prikupilo je i zapakovalo 380 paketića za svoje vršnjake na Kosovu i Metohiji. Ljetos su ova djeca boravila u porodičnim domovima kod naših školaraca gdje su proveli pet nezaboravnih dana u svakodnevnim druženjima – rekla je Olivera Brdar Mirković, direktorica škole.

Radost darivanja koju su učenici OŠ “Jovan Cvijić“ upoznali kroz svoj rad ovaj put se pretvorila u radost primanja darova od drugih ljudi velikog srca.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com