Maloljetna učenica Srednje ugostiteljsko-ekonomske škole iz Prijedora, koja je navodno trudna pobjegla s osuđenim pedofilom, vratila se kući, potvrdio je ovo izvor „EuroBlica” iz PU Prijedor.

Nakon što smo juče objavill da je policiji prijavljeno da je ova učenica (15) trudna sa punoljetnim mladićem i da je pobjegla sa njim, ona je juče vraćena kući.

Međutim šta se dešavalo u ovom slučaju, juče nismo mogli saznati jer su nadležne institucije ćutale.

Direktorica Centra za socijalni rad Prijedor Milena Miodragović nije odgovarala na naše pozive, ali su iz službi ove ustanove tražili pitanje o slučaju s pedofilom. Na postavljena pitanja da li su upoznati s ovim slučajem i da li su nešto poduzimali, kratko su nam odgovorili da ne mogu iznositi informadje o konkretnom slučaju.

Još gore odgovore dobili smo od Policijske uprave Prijedor, iz koje su samo rekli da njihovi službenici postupaju u skladu sa uputstvima tužioca.

Prema saznanjima do kojih je došao „EuroBlic”, ova učenica koja pohađa prvi razred srednje škole, nakon što je saznala da je trudna, prošle subote pobjegla je od kuće.

Da je nema u školi, potvrdila nam je i direktorica Valentina Sovilj. Ona je ispričala da joj je jedan od roditelja u srijedu rekao da je ta učenica navodno trudna.

– Tu vijest ja zaista ne mogu potvrditi, to možda znaju u policiji. U ponedjeljak je dolazio otac jedne devojčice i tražio da je ispiše, ali mu je profesor savjetovao da prvo njen nestanak prijavi policiji, što je on onda i uradio – ispričala je direktotica Sovilj.

Ona je dodala da su je u međuvremenu pozvali iz Policijske stanice Kozarac da provjere da li je to dijete došlo na nastavu, ali kaže da je utvrđeno da nje nema. Navodi da je pre par dana školski psiholog razgovarao s tom djevojčicom jer je imala veliki broj izostanaka. Tada je otac saznao da iz škole bježi da bi se viđala sa muškarcem i obavijestio je policiju o tome.

Podsjetimo, mladić koji je pobjegao sa maloljetnicom u maju ove godine osuđen je na uslovno godinu dana zatvora zbog krivičnog djela polno nasilje nad djetetom. On je prošle godine u devastiranoj kući u selu Sivci kod Prijedora imao seksualni odnos sa djetetom.

Banjalučki advokat Milan Petković ističe da se u ovom konkretnom slučaju radi ponovo o krivičnom djelu polno nasilje nad djetetom jer ova djevojčica ima samo 15 godina i riječ je o mlađoj maloljetnici.

-Sada policija treba podnijeti novi izvještaj protiv njega, a tužilac će najvjerovatnije sudu predložiti da se opozove uslovna osuda i da onda on bude upućen u zatvor. Na osnovu ovog izvještaja protiv njega ce biti pokrenuta nova istraga – poja snio je Petković.

Prijedorčani su opravdano ljuti na nadležne institucije jer, kako kažu, svi su znali da su njih dvoje u seksualnoj vezi već duže od dvije godine, odnosno od tada kada je djevojčica imala samo 13 godina, ali niko ništa nije poduzimao.

Ko je zakazao u ovom slučaju i ko je propustio da vrši nadzor nad ovim mladićem koji je bio na uslovnoj kazni, nismo uspjeli da saznamo zbog veoma šturih odgovora iz prijedorskog Centra za socijalni rad i policije.

Pedofil poznat policiji po krađama
Osim što je osuđen zbog polnog nasilja, mladić sa kojim je pobjegla maloljetna učenica poznat je i po krađama. On je već bio hapšen jer je sa još jednim mladićem pretukao muškarca iz džepova mu oteo 45 maraka.

EuroBlic

Vezane vijesti:

MALOLJETNA PRIJEDORČANKA ZATRUDNILA SA OSUĐENIM PEDOFILOM JASMINOM KARARIĆEM

MALOLJETNICA IZ PRIJEDORA POBJEGLA OD KUĆE: UČENICA ZATRUDNILA SA OSUĐENIM PEDOFILOM