Ugostiteljsko-ekonomsku školu u Prijedoru potresa veliki skandal jer je njihova učenica, koja ide u prvi razred srednje škole ostala trudna sa punoljetnim mladićem, koji je osuđivan zbog polnog nasilja nad djetetom, otkriva „EuroBlic“.

Prema našim saznanjima ova djevojčica je u seksualnoj vezi sa Jasminom Kararićem (21) već dvije godine, ali niko ništa do sada nije poduzimao, pa je rezultiralo sa tim da je ona ostala trudna.

Izvor „EuroBlica“ blizak istrazi pojasnio je da je ovaj slučaj policiji prijavio psiholog Ugostiteljsko-ekonomske škole.

– Psiholog je policiji rekao da je primijetio da je djevojčica trudna i da prema njegovim informacijama ona duže od dvije godine u seksualnoj vezi sa Kararićem – pojasnio je naš sagovornik.

On je dodao da je policija to provjeravala i utvrdila da je Kararić krajem maja ove godine zbog polnog nasilja nad djetetom osuđen na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a koja se neće izvršiti ako u roku od dvije godine ne ponovi krivično djelo. Međutim, ako policija podnese novi izvještaj protiv njega, završiće u zatvoru.

To što je ostala trudna, nije jedini problem sa kojim se susreću njeni roditelji. Izvori „EuroBlica“ otkrivaju da je maloljetnica pobegla od kuće u subotu, kako bi zasnovala bračnu zajednicu sa Kararićem.

Njen nestanak, tri dana kasnije odnosno u ponedjeljak, otac je prijavio Policijskoj stanici u Omarskoj.

– Ne znajući šta da učini kako bi vratio ćerku kući, otišao je prvo u Ugostiteljsko-ekosnomsku školu u Prijedoru koju djevojčica pohađa od septembra. Provjerio je da li je došla na nastavu, a potom tražio da je ispiše iz škole, vjerujući da će se ona vratiti, pa bi je stalnim držanjem u kući, udaljio od tog mladića – otkrivaju naši sagovornici.

Međutim, maloljetnica, tokom čitave sedmice nije došla na nastavu.

– Drugarice iz razreda su joj slale poruku i pitale gdje je, međutim, sa njenog broja, navodno je odgovarao Jasmin, objašnjavajući im da je on njen momak. Znači da su negdje zajedno – kaže naš izvor.

Iako je prema našim saznanjima školski psiholog obavijestio policiju da je maloljetna učenica trudna, iz ove škole kažu da su i oni tu vijest dobili od roditelja drugih učenika, tek nakon njenog nestanka.

-To ne mogu potvrditi, ali mi je jedan od roditelja u srijedu rekao da je ta učenica, navodno trudna. U ponedjeljak je dolazio otac jedne djevojčice i tražio da je ispiše, ali mu je profesor savjetovao da prvo njen nestanak prijavi policiji, što je on onda i uradio. Mene su u međuvremenu pozvali iz Policijske stanice Kozarac, da provjerim da li je dijete došlo na nastavu, ali nje nema – kaže Valentina Sovilj, direktorka Ugostiteljsko-ekonomske škole iz Prijedora.

Navodi da je prije par dana školski psiholog razgovarao sa ovom djevojčicom jer je imala veliki broj izostanaka. Tada je saznao da iz škole bježi kako bi se viđala sa muškarcem i obavijestio je policiju o tome.

Prijedorčani sa kojima smo razgovorali u šoku su, jer kako kažu, ovo se moglo spriječiti da su nadležne službe reagovale na vrijeme.

– Svi znaju da su oni u vezi, a čuo sam i da su gradom šetali držeći se za ruke. Prema pričama koje sam čuo njih dvoje su u vezi već duže od dvije godine, što znači da su prvi seksualni odnos imali kada je ona imala samo 12 ili 13 godina, a on 19, što je strašno. Policija je zakazala, jer nisu kontrolisali da li se on pod uslovnom kaznom pridržava zakona – ispričao je jedan Prijedorčanin.

Kararić je bio uhapšen i sredinoma aprila prošle godine zbog polnog nasilja nad djetetom. Tada je iz policije rečeno da su prikupili operativne informacije, dokaze, ali i izjavu oštećene, da je on u devastiranoj kući u zaseoku Sivci kod Prijedora imao seksualni odnos sa djetetom.

Kararić poznat po krađama

Jasmin Kararić je prije četiri godine učestvovao u pljački kuće Fikreta Turkanovića u Trnopolju. Tada je zajedno sa Sanelom Garibović, nekoliko puta udario po glavi Turkanovića i uzeli su mu iz džepova 40 maraka, a sa poda pet maraka.

EuroBlic
Foto – ilustracija