Dana 08.12.2017. godine, policijski službenici PU Prijedor, prisustvovali su drugom radnom sastanaku u vezi sprovedenih aktivnosti predviđenih „Akcionim planom prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora za period 2017-2021“, koji je održan u prostorijama Gradske uprave Prijedor.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Gradske uprave Prijedor, Okružnog javnog tužilaštava Prijedor, Policijske uprave Prijedor, Foruma za bezbjednost zajednice, Centra za socijalni rad Prijedor i predstavnici koalicije „Prva tolerancija“ Prijedor.

Na radnom sastanku prezentovane su realizovane aktivnosti predviđene „Akcionim planom prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedor za period 2017-2021“.

Tom prilikom, prezentovane su i aktivnosti svih relevantnih subjekata, koje su planirane za naredni period, a s ciljem prevencije i adekvatne reakcije na incidente koji mogu da utiču na bezbjednosnu situaciju.

Po završetku sastanka usaglašene su preporuke za dalje postupanje, na osnovu kojih će policijski službenici planirati konkretne mjere i radnje.

Policijska uprava Prijedor će pravovremeno u saradnji sa drugim relevantnim subjektima, preduzimati preventivne mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti i zakonom propisanim ovlaštenjima s ciljem očuvanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta na području grada Prijedora i prijedorske regije.

PU Prijedor