izbori 2014-dragutin rodicŠef centralnog izbornog štaba Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Dragutin Rodić izjavio je da su ovi izbori bili “dosta teški” i da su rezultati za pojedinačne funkcije vrlo neizvjesni.

“Iz ovog štaba imate jedan realan pristup. Nijednog trenutka nismo davali ishitrene odluke i na kraju večeri vidimo da smo u pravu, jer ni poslije ponoći nemamo konačne rezultate”, rekao je Rodić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da se rezultati štaba DNS-a kreću kao i rezultati CIK-a.

“Imamo nešto više podataka i za određeni broj glasova vode kandidati koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović i Milorad Dodik, ali to nije dovoljan uzorak da bi se konačno moglo reći”, naveo je Rodić.

On je istakao da su u proteklih pola sata počeli intenzivnije pristizati podaci za Narodnu skupštinu Republike Srpske i da se iz njih vidi da je DNS bio u pravu kada se opredijelio da ojača svoju kampanju za parlamente Republike Srpske, BiH i kantona u Federaciji BiH.

“Sadašnji ulazni rezultati daju nam za pravo da ćemo biti, odnosno ostati, treća stabilna stranka i da ćemo biti faktor bez kojeg se neće moći formirati nijedan nivo vlasti u BiH”, rekao je Rodić.

On je najavio konferenciju za novinare koalicije DNS-NS-SRS, na kojoj će u ponedjeljak u 13.00 časova u Prijedoru govoriti predsjednik DNS-a Marko Pavić.

Na području grada Prijedora glasalo je 40.430 građana, odnosno 46,40 odsto registrovanih glasača.

SRNA