Na jednom od najprestižnijih pionirskih takmičenja u regiji, 12.međunarodnom turniru „Meomirjal Duško Ožegović“ u Banjaluci ekipa Rudar-Prijedora (generacije dječaka 2002/2003 godište) bila je četvrtoplasirana, pošto je u utakmici za treće mjesto poražena (0:2) od banjalučkog Borca.

– Naši igrači su tada već bili izmoreni, Banjalučani imaju više dječaka na raspolaganju, ali možemo biti zadovoljni prikazanim u jakoj konkurenciji. To se posebno odnosi na utakmicu protiv Osijeka (Hrvatska) u polufinalu, gde smo izgubili (0:1) i prethodno ljubljanske Olimpije – priča trener „rudara sa Sane“, nekadašnji prvotimac i legendarni kapiten Mladen Parhamov.

Upravo protiv „zmajčeka“ iz glavnog grada Slovenije, pošto u regularnom toku utakmice nije bilo golova, još jednom je pažnju na sebe skrenuo golman Aleksa Trninić, koji je Ljubljančanima odbranio dva penala i odveo svoj tim u samu završnicu.

-Trninić već sada pokazuje izuzetne kvalitete, ne samo u fudbalskom smislu, gde uliva povjerenje saigračima, nego i kulturi ponašanja i zaslužuje sve pohvale – istakao je Parhamov.

Nema sumnje u Trniniću, koji tek u decembru navršava 15 godina, Prijedorčani bi u skorijoj budućnosti mogli da imaju oslonac, preko kadetske i juniorske selekcije, do prvog tima.

Tim prije što trener čuvara mreže u Rudar-Prijedoru Perica Topić ima visoko mišljenje o njegovim mogućnosti, pa je na darovitom momku da nastavi da bude radan kao i do sada, kako bi ove najave dobile i punu potvrdu.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com