Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović izjavio je za Vijesti.ba da nije sigurno da će sadašnja skupštinska većina izglasati prijedlog Vlade RS o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude “Ljubija”.

Vladin prijedlog će se 10. maja naći na dnevnom redu sjednice entitetskog parlamenta, a Čubrilović od narodnih poslanika očekuje da se detaljno upoznaju o ovoj problematici, te da, kako kaže, po svom uvjerenju i ubjeđenju iznesu stav.

“U ovom trenutku, konačnog stava i definisane većine u NSRS nema. To znači da nije sigurno da će sadašnja skupštinska većina izglasati ovaj prijedlog Vlade”, kazao je Čubrilović za Vijesti.ba na marginama Jahorina ekonomskog foruma.

Kao potpredsjednik DNS-a, stranke koja se protivi ovom Vladinom prijedlogu, Čubrilović kaže da glasanje o “Ljubiji” ne može ugroziti vladajuću koaliciju SNSD-DNS-SP.

“Jedno glasanje ne može ugroziti koaliciju, a ako je može ugroziti, onda to i nije koalicija”, smatra Čubrilović.

Što se tiče odnosa koalicionih partnera, on ističe da među njima nema posebnih problema.

Govoreći o eventualnoj rekonstrukciji Vlade RS, predsjednik NSRS kaže da zvanični organi nisu razgovarali o ovom pitanju.

No, na naš upit da li to očekuje, Čubrilović odgovara: “Ne kažem da to ne očekujem, ali do sada na zvaničnim sastancima nije bilo riječi o tome”.

Vijesti.ba