Sala Doma kulture u Omarskoj bila je pretijesna proteklog ponedjeljka da primi sve one koji su željeli da prisustvuju tradicionalnom „Vaskršnjem koncertu“ koji godinama unazad organizuje kulturno-umjetničko društvo „Omarska“.

Više od 350 posjetilaca uživalo je u koncertu koji se organizuje povodom Vaskršnjih praznika.

Kroz igru i pjesmu predstavilo se više od 150 djece raznih uzrasta a pored domaćina, članova KUD-a „Omarska“, predstavili su se i članovi SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor dok su najviše simpatija pobrali oni najmlađi, mališani iz Dječijeg vrtića „Palčić“ iz Omarske.

Pored prigodnog programa o Vaskrsu, u uvodnom djelu je izabrano i najljepše Vaskršnje jaje, a poslije toga su najmlađi članovi KUD „Omarska“ na sceni priredili tucijadu, čiji pobjednik je bila Vanja Kos.

Nakon toga, na sceni su se smjenjivali ostali učesnici programa sa igrama i pjesmama iz Republike Srpske i Srbije, što je mnogobrojna i zadovoljna publika pozdravila aplauzima.

Na kraju su mladi folkloraši, zajedno sa dijelom posjetilaca, odigrali i veliko kolo na sportskom terenu pored Doma kulture.

-Svi programi koje organizujemo tokom ove godine posvećeni su našem jubileju, obilježavanju 10 godina postojanja i uspješnog rada Društva. Između ostalog, planiramo i putovanje u Sloveniju krajem mjeseca maja – istakao je Ranko Anđić, predsjednik KUD „Omarska“.

Treba reći da je kroz ovo kulturno-umjetničko društvo u proteklih 10 godina prošao veliki broj mladih koji su nastupali na svim značajnim manifestacijama na području grada Prijedora, širom Republike Srpske ali i u inostranstvu gdje su na najbolji mogući način predstavili sredinu iz koje dolaze.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – KUD Omarska