Grupa od tridesetak predškolaca boravila je danas u posjeti Gradskoj upravi Prijedor u okviru projekta „Mali turisti“ gdje su imali prilike da posjete prostorije Skupštine grada, te da budu na zvaničnom prijemu kod gradonačelnika.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je istakao da su ovo bili izuzetno dragi gosti i da im je sa zadovoljstvom posvetio dio svog radnog dana objašnjavajući im kako i šta radi i kako se, između ostalog, brine i za njihovu budućnost.

-Našim mališanima sam poželio da vrijedno uče i da rade i da poštuju svoje vaspitače i roditelje i da se nadam da će neko od njih u budućnosti raditi u gradskoj administraciji i dalje razvijati ovaj grad – rekao je Đaković.

Oko 150 predškolaca učestvuje u ovogodišnjem projektu „Mali turisti“ koji Turistička organizacija grada Prijedora realizuje u saradnji sa ovdašnjim Dječijim vrtićem „Radost“.

-Djeca su podijeljena u pet grupa i od 10. do 12. aprila posjetiće brojne znamenitosti, institucije, organizacije, sportske kolektive i privredne subjekte u gradu na Sani – rekla je direktor Tursitičke organizacije grada Amira Ganić.

Mališani su pored Gradske uprave, posjetili muzej, biblioteku, pozorište, galeriju, bioskop, spomen kuću porodice Stojanović, muzičku školu, pravoslavnu i katoličku crkva, džamiju, gradske murale, stari grad, ljetnu baštu, edukativnu stazu „Upoznaj Prijedor”, Turističku organizaciju, aerodrom „Urije”, Partizansko groblje, tenis klub, rudnik „Arselor Mital“ i keksaru „Mira”.

-Turističke rute vodi animator obučen u Šeširdžiju, lika sa prvog prijedorskog murala, a osim njega, desetero malih lutkara iz lutkarske sekcije Udruženja „Žene u umjetnosti“ izvodiće performans igrajući male turiste iz raznih zemalja – dodala je Ganićeva.

Za mališane su spremni turistički pasoši, majice, baloni i slatkiši.

Crteže djece inspirisane turističkim rutama Turistička organizacija izložiće ispred svojih prostorija, dok će fotografije o dječijim posjetama znamenitostima grada biti izložene u holu Pozorišta Prijedor 27. maja, na završnoj priredbi vrtićkih predškolaca.

Tekst – prijedorgrad.org
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com