Najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske ove sezone Draško Lolić iz Rudar-Prijedora nastavio je nemilosrdno da trese mreže rivala ovog proljeća i četvrti put u pet kola postigao je po dva pogotka.

Poslije Zvijezde 09, Kozare, Slobode iz Mrkonjić Grada, dva puta je uspio da savlada i golmana Sloge Miroslava Lukanovića. Tih njegovih osam golova bili su dovoljni da “rudari” u četiri meča osvoje deset od 12 mogućih bodova, a u petom prvenstvenom protiv banjalučkog Borca nije bio strijelac, pa su Prijedorčani poraženi.

Sa četiri proljećne “dvojke” ovaj mladić se probio na prvo mjesto liste strijelaca sa 13 pogodaka, iako je u 16 jesenjih kola pogodio samo pet puta.

– Jesenas sam imao manju minutažu, prihvatio i ulogu “džokera”, a sada sam standardni prvotimac. Dobro sam, kao i svi momci, radio u pripremnom periodu. Bog me pogledao i sve ide onako kako sam samo mogao poželjeti. Čak i saigrači u svlačionici, ali i navijači na tribinama pred svaku novu utakmicu kažu “Hajde, Lola, daj opet dva gola”. Za svaki pogodak velike zasluge pripadaju i njima, jer ništa se ne može bez složnog kolektiva – naglasio je Lolić.

Ofanzivni vezista je prošao fudbalsku školu banjalučkog Borca, igrao u svim starosnim kategorijama, nastupao za prvi tim u prijateljskim i susretima Kupa. Međutim, kao i mnogi njegovi vršnjaci, nije dobio priliku u matičnom klubu, pa je sreću potražio u Krupi. Sa ovim timom je osvojio titulu šampiona Republike Srpske i obezbijedio plasman u Premijer ligu. Prošlog ljeta stigao je na pozajmicu u Rudar-Prijedor, gdje će biti do kraja sezone, a tada mu i ističe ugovor sa timom iz Krupe na Vrbasu.

– Iako smo gotovo ostali bez šanse da se sa Borcem borimo za povratak u Premijer ligu, atmosfera u Rudar-Prijedoru je sjajna i sigurno je da ćemo se boriti dok god postoji bila kakva šansa. Do kraja trke ostalo je još 11 kola, a tu su i nova dva duela sa liderom, tako da šanse, iako minimalne, još postoje – nastavio je Lolić.

Još ne razmišlja o tome šta će se desiti na kraju sezone, kada će postati slobodan igrač, ali priznaje da ima jednu želju.

– Sada razmišljam samo o Rudar-Prijedoru, gdje mi je stvarno lijepo i osjećam se kao kod svoje kuće. Na ljeto ćemo vidjeti. Ukoliko bude konkretnih ponuda, svakako da ću se potruditi da izaberem najbolju za moj dalji napredak i afirmaciju. Naravno, odlučivaće i uslovi. Kada su emocije u pitanju, dileme nema. Koji fudbaler iz Banjaluke ne bi volio igrati za Borac?! Najveći je klub Srpske, njegovo sam dijete i drago bi mi bilo da ponovo obučem crveno-plavi dres – dodao je Lolić.

Proljećna rapsodija
17. kolo
Rudar-Prijedor – Zvijezda 09 5:0
(Lolić 3, 29. penal)
19. kolo (25. mart)
Rudar-Prijedor – Kozara 2:0
(Lolić 19, 30)
20. kolo (1. april)
Sloboda (MG) – Rudar-Prijedor 2:2
(Lolić 61, 66)
21. kolo (8. april)
Rudar-Prijedor – Sloga (D) 5:1
(Lolić 13, 79)

Glas Srpske
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com