Prigodnim programom i gastro prezentacijom u Osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ u Ljubiji svečano je obilježen Dan škole.

Direktorica ove škole Svetlana Radaković- Ružičić je izrazila zahvalnost svima koji su pomogli da ova manifestacija zaživi „punim plućima“.

-Priredba povodom Dana škole ima veliki značaj za naš kolektiv, učenike i nastavnike, a sama gastro prezentacija koju smo upriličili pokazatelj je karakteristika sva tri konstutivna naroda koja ovdje žive – dodala je Radaković-Ružičić.

Muzičkim programom pod nazivom „Moje selo veselo“ kojeg su na početku manifestacije izveli mališani područne škole iz Gornje Ravske pred velikim brojem učenika i roditelja, prikazan je život i razdraganost.

Svoje ručne radove na Danu škole predstavilo je i udruženje žena „Rudarka“ iz Ljubije koje se pored brojnih aktivnosti bavi i izradom starih rukotvorina.

Predsjednica ovog udruženja Vesna Šolaja rekla je da je saradnja sa školom na visokom nivou.

-Došli smo da uveličamo ovaj rođendan škole i pokažemo šta to udruženje još radi, jer mi smo inače bazirani na poboljšanje života u našoj mjesnoj zajednici – ističe Šolaja.

„Oj Mladene ti si mor’o znati da ćemo te pjesmom opjevati…“

Kroz niz kratkih predstava govorilo se i pjevalo o narodnom heroju Mladenu Stojanoviću čije ime nosi ova škola.

Prepuna fiskulturna sala odzvanjala je od pjesme, igre i veselja.

Na Danu škole u Ljubiji pored brojnih predstavnika drugih škola, udruženja, organizacija i građana bio je i zamjenik gradonačelnika Prijedora Drago Tadić.

Smail Šumić, predsjednik KUD-a „Kozara“ iz Donje Ljubije čiji članovi su svojim nastupom „začinili“ ovu priredbu ponosno ističe i ne krije zadovoljstvo učešćem na ovoj priredbi.

On je pozvao sve zainteresovane da se priključe ovom kulturno-umjetničkom društvu.

-Zadovoljan sam priredbom jer je ona značajna za školu i svu djecu – rekao je Darko Došenović iz Ljeskara, jedan od roditelja.

Učenica 6. razreda Slađana Jovičić, ističe da je sve bilo odlično a najveći utisak na nju je ostavio nastup KUD-a „Kozara“ .

Slično mišljenje dijeli i Milica Bilbija, učenica 7.razreda.

-Imala sam malu tremu prilikom svog nastupa a svi smo se potrudili da našu školu predstavimo u najboljem svjetlu, jer ipak to je naš dan. Mislim da smo uspjeli u tome – dodaje Milica.

Tekst i foto – Mladen Karan/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com