Lišena slobode tri lica iz Novog Grada zbog sumnje da su počinili krivična djela „Paljevina“, „Oštećenje tuđe stvari“ i „Razbojništvo“

Policijski službenici Odjeljenja za opšti kriminalitet Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Novi Grad i Jedinice za podršku CJB Prijedor, dana 25.01.2017.godine, u okviru akcije kodnog naziva „Maratonac“, lišili su slobode tri lica iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Lišena su slobode lica M.L., D.Ć. i D.T.

Istog dana, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i po naredbi sudije Osnovnog suda Novi Grad i Okružnog suda Banja Luka, izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičena lica, kom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su lica M.L. i D.Ć. iz Novog Grada, počinila krivično djelo „Paljevina“ koje je počinjeno u martu mjesecu 2016.godine nad kućom privatnog vlasništva u mjestu Poljavnice opština Novi Grad, dok je lice M.L., zajedno sa licem Č.N.iz Novog Grada koje se trenutno nalazi u pritvoru zbog počinjenog krivičnog djela „Razbojništvo“ u Cazinu, počinilo krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ u junu mjesecu 2016.godine paljenjem vozila marke „Audi“ vlasništvo lica iz Novog Grada, kom prilikom je nastala materijalna šteta u iznosu od 20.000 KM.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv lica M.L. i D.Ć., Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće dostavljen izještaj za počinjeno krivično djelo „Paljevina“, dok će protiv lica M.L. i Č.N. biti dostavljen izvještaj za krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“.

Lice lišeno slobode D.T. sumnjiči se da je u junu mjesecu 2016. godine učestvovalo u izvršenju krivičnog djela „Razbojništvo“ koje je počinjeno na magistralnom putu Novi Grad-Kostajnica nad licem S.M. iz Prijedora.

Nastavlja se rad na utvrđivanju okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela.

CJB Prijedor