Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković razgovarao je danas sa zamjenikom šefa Delegacije EU u BiH Sinom Kaldunom/ Sinno Khaldoun/ i šefom kancelarije Delegacije EU u Banjој Luci Aleksandrom Vagner /Alexandra Wagner/.Sastanak je bio prilika za upoznavanje, razmjenu stavova u vezi sa ekonomskim i političkim pitanjima u gradu Prijedoru.

Gradonačelnik Đaković je naglasio da cijela BiH ima isti problem nezaposlenosti, tako da Grad Prijedor svjestan toga, u fokus svog rada i u narednom periodu stavlja ekonomiju i zapošljavanje. On je istakao da Grad Prijedor ima utvrđenu Strategiju lokalnog ekonomskog razvoja do 2024.godine, kao i da u budžetu ima predviđene brojne podsticaje za unapređenje privrede i poljoprivrede.

Ovo je bila prilika i da gradonačelnik Prijedora istakne da ovaj grad ima brojne druge dokumente i sertifikate koji potvrđuju da ova lokalna zajednica funkcioniše po principima Evropske unije uz naglasak da Grad ima i brojne partnere među evropskim gradovima što u raznim sferama može olakšati put ka Evropi.

Gradonačelnik je naglasio da od Delegacije EU očekuje potrebnu podršku Gradu Prijedoru u njegovom proevropskom razvoju, kao i mogućnost da kao i do sada može aplicirati za projekte koji se finansiraju kroz evropske fondove.

Visoki zvaničnici Delegacije Evropske komisije borave danas u Prijedoru povodom održavanja Foruma o perspektivama razvoja bh. poljoprivrede u Prijedoru “Naše oranice bez granice”.

Kabinet gradonačelnika Prijedora