Pripreme fudbalera Rudar-Prijedora se zahuktavaju, a šef stručnog štaba drugoplasiranog kluba u pauzi prvenstva Prve lige Republike Srpske, iza banjalučkog Borca, Zlatko Jelisavac, poznat je po tome što svoj rad zasniva na temeljnoj fizičkoj pripremi kandidata za prvi tim.

-Obavili smo testiranja igrača i zadovoljni smo kako su igrači iskoristili odmor. Aktivnom pauzom radeći po zacrtanim programima, došli su većinom spremni, što će nam svima zajedno olakšati trenažni proces – priča Jelisavac.

Strateg „rudara sa Sane“, kao i uvijek svima će omogućiti ravnopravan tretman u dokazivanju, a već poslije prve kontrolne utakmice 28.januara protiv premijerligaša Krupe iz Krupe na Vrbasu nije isključeno da se zahvali nekim od novajlija svakako željnih afirmacije.

-Odmah nakon prozivke sa koje je izostao priključio nam se prvi strijelac Omarske Vedran Panić. Potreban nam je potpuno spreman, pa i za njega važi ono što i za njegovog bivšeg saigrača, takođe napadača Ognjena Jaćimovića. Moguće je da poput njega do ljeta ostane u drugoligašu, a potom nas pojača – najavio je Jelisavac.
Iako su prioritet bili lijevi bočni i štoper za jaču konkurenciju na pomenutim pozicijama, kako je sve manja mogućnost da na prijedorskom Gradskom stadionu ostane, mada je to najavljivano, Bojan Burazor, potrebni su i kvalitetni igrači sredine terena.

-Sigurno je da bi bilo dobro da se dogovorimo oko angažovanja Srđana Malinovića iz Krupe. Uvijek sam za povratak momaka koji su prošli naš Omladinski pogon, te mi je velika želja da ukoliko ne nađe adekvatnu sredinu za Rudar-Prijedor ponovo zaigra Nermin Hodžić, koji je branio boje drugoligaša Hrvatske Gorice iz Velike Gorice i ekipe Lučko iz Zagreba – naglasio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com