U nastavku akcije kodnog naziva „Uplatnica“, policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica su 19.01.2017.godine Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli izvještaj protiv tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ i „Pronevjera“, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

-Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su lica N.J. iz Kostajnice i B.B. iz Kozarske Dubice, počinili krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, jer su kao radnici preduzeća za tehnički pregled vozila, žigom ovjeravali uplatnice koje su klijenti dalje upotrijebili za registraciju motornih vozila – navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

Međutim, novac po osnovu tih uplatnica zaprimilo je lice R.Ć. iz Kozarske Dubice, zaposleno u osiguravajućem društvu, i isti zadržalo za sebe, ne realizujući uplate dalje kroz poslovanje preduzeća niti ga uplaćujući na budžet Republike Srpske.

Na ovaj način osumnjičeno lice R.Ć. počinilo je krivično djelo „Pronevjera“, pribavljajući protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 577,10 KM, a za koji iznos je ujedno oštetilo budžet Republike Srpske.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija