Halid Muslimović ovih dana “trenira hladnoću” i “velike” minuse provodi u iščekivanju poziva iz Rusije za učešće u šou programu “Igre gladi” koji će se snimati u bespućima Sibira.

Kaže da mu ove temperature, zapravo, pogoduju kako bi se što bolje pripremio za ono što bi ga, eventualno, kao učesnika rijalitija moglo čekati.

– Potpuno sam spreman. Fizički sam u dobroj formi, a mislim i da sam psihički sasvim zdrav, mada se neki moji prijatelji, nakon što su čuli da sam se prijavio za rijaliti u Rusiji, pitaju je li to baš tako. Šalim se, naravno, ali stvarno bih volio da se okušam u Sibiru. Za mene hladnoća i minusi nikada nisu predstavljali problem. Mi, Krajišnici, jaki smo ljudi i sve možemo izdržati – govori nam Muslimović.

“Igre gladi” će trajati devet mjeseci, što je zapravo preživljavanje u uvjetima sibirske tajge, gdje se temperature znaju spustiti i na minus 40 stepeni, a sve vrvi od divljih životinja.

Pobjednik će dobiti 1,5 miliona eura, ali mora izdržati sva surova iskušenja. Učestvovaće 30 takmičara, a niko od njih neće biti osiguran od povreda, a moraće potpisati da su svjesni da može doći i do silovanja, pa čak i ubistva.

– Meni to predstavlja veliki izazov u životu i želim i sebi i drugima dokazati da mogu izdržati i u Sibiru. Jedva čekam da me pozovu. Moj sin Enis, koji vodi komunikaciju s organizatorima, kaže da ima mnogo prijavljenih, ali nismo čuli da se prijavio neko s ovih naših prostora – rekao je Halid.

Dnevni avaz