rudar prijedor-grbOgorčenje u Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor, poslije prvog gostovanja u Donjem Šepku i poraza od Napreka (0:1) koji je, smatraju zeleno-crni, u potpunosti „izrežiran“ od strane kontrolora suđenja u ovoj utakmici Obrena Mirića iz Bijeljine.

Sekretar kluba Zijad Čanić, koji je bio u ulozi službenog predstavnika, odmah nakon meča obavijestio je generalnog sekretara Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljuba Petkovića, a uslijediće i žalba na dešavanja gotovo nezapamćena u analima ovog sporta.

Gotovo sa nevjericom poslije prespavane noći „vraćaju film“ iz priče kakva, valjda, samo na ovim prostorima, pa još u eliti Srpske, može da se „iscenira“, a neka je na čast onima koji će, eventualno, što nije isključeno, preko svega preći.

-Ne možemo prigovoriti domaćinima ništa na dočeku, čak i svemu što se dešavalo u prvom poluvremenu, kada smo u otvorenoj igri u dva navrata pogodili prečku. Tada je i sudija Dragan Mejakić korektno obavljao svoj posao, ali poslije odmora na klupi Napretka našao se kontrolor Mirić. Njegovim, a i pritiskom klupe našeg rivala, jer se sve ispred njih po toj strani terena dešavalo, naš igrač Nebojša Šodić je u roku od samo šest minuta „zaradio“ dva žuta kartona, te je isključen – priča Čanić.

Ovakvom epilogu prethodila je u 52. minutu situacija kada je akcija Prijedorčana zaustavljena zbog ofsajd-pozici, koje nije bilo, ali je zato minut kasnije sudija Mejakić previdio prekršaj nad Borislavom Mikićem, kojeg je, kao i ostale prvotimce gostiju, neprekidno provocirao.

-Golu Napretka, takođe je „kumovao“ Mejakić, sviravši navodni prekršaj našeg igrača Siniše Saničanina u visini šesnaesterca, a poslije „dubinske“ lopte u naš šesnaesterac, kada se odbila, rivaj je zatresao mrežu. Iskreno, zbog svega što se događalo, a što naš klub nije zaslužio, u 75.minutu napustio sam klupu ne mogavši da pred očima gledam takvu „krađu“. Malo je nedostajalo da u 86.minutu isto ne učini i šef stručnog štaba Darko Nestorović sa svima sa klupe, jer je vrhunac licemjerja bio dolazak Mirića na našu klupu, kako bi provokaciju doveo do kraja-naglasio je Čanić.

Pitajući se kako je moguće da se kontrolor, što je nezabilježeno u dosadašnjoj fudbalskoj praksi,ali je u Srpskoj moguće, a pri tom znajući da je iz sredine udaljene samo 30 kilometara od Donjeg Šepka, nađe na klupi jedne ekipe, u Rudar-Prijedoru zahtijevaće da FS RS reaguje, a u suprotnom, ukoliko takmičenje bude nastavljeno ovakvim „direktivama“ u njemu neće učestvovati, niti trošiti sredstva. Smatraju da je potpuno nemoralno i takvo delegiranje u kojem, iako su iz ovog ranga bili odsutni pet godina, uvidjeli su već poslije dva kola, sve se unaprijed zna. Svakako je jasno da Rudar-Prijedor, kao što je i iz Premijer lige BiH ispao, zbog „banjalučke kuhinje“ i Borca, očigledno nekom smeta.

N.Đerić-A.Drakulić