fkomarskaZa najuspješniju seniorsku ekipu u 2013.godini Fudbalski savez područja Prijedor je, kao i lani, proglasio FK „Omarska“, koji je prošle godine obilježio vrijedan jubilej 4 decenije postojanja ovog uzornog sportskog kolektiva.

„Mnogo nam znači ovo priznanje. Prošle godine izborili smo povratak u Drugu ligu Republike Srpske-grupa Zapad, učnili smo mnogo na poboljšanju infrastrukture i ove zime sagradili dugo čekane tribine. Trudićemo se da i dalje na najbolji način predstavljamo prijedorsku regiju“, rekao je predsjednik „Omarske“ Svetozar Krecelj.

Na tradicionalnoj prigodnoj manifestaciji pod nazivom „Fudbal godine“,održanoj sinoć u hotelu „Prijedor“, na osnovu odluka organizatora smotre Izvršnog odbora FSP Prijedor, nagrađeni su i pojedinci koji su se istakli u godini iza nas.

Epitet najboljeg fudbalera seniora ponio je Bojan Utješinović („Ravan“ Međeđa), najuspješniji omladinski fudbaler je Marko Ćulibrk („Sloboda“ Novi Grad), najuspješniji trener Bogdan Žujić („Slaven“ Dobrljin), fudbalski radnik godine je Rifet Blažević („Mrakovica“ Kozaruša), a najperspektivniji sudija Mladen Stupar.

Priznanje najuspješnijoj „fer-plej“ ekipi u seniorskoj konkurenciji pripalo je prijedorskom klubu „Gomjenica-Celpak“.

Sponzori ove manifestacije, održane po šesti put, bili su grad Prijedor i opština Kozarska Dubica.

Nenad Đerić