omarska-sloboda-novi-grad-2Iako je fudbalere Omarske prošlog ljeta napustio golgeter Ognjen Jaćimović, koji je pojačao prvoligaša Republike Srpske Rudar-Prijedor, potvrdili su stabilnost na drugoligaškom „Zapadu“.

Ulogu golgetera preuzeo je Vedran Panić (postigao 12 pogodaka), a izabranici trenera Milenka Vulete završili su jesenji dio takmičenja na trećem mjestu sa 28 bodova, sedam manje od lidera banjalučkog Željezničar Sport tima i na jedan bod zaostatka u odnosu na novogradsku Slobodu.

-Radimo sistemski na duge staze, oslanajući se isključivo na sopstveni igrački kadar i dobar rad sa mlađim kategorijama. Želja nam je da budemo u vrhu, a ukoliko se ukaže prilika za to, jednom izborimo ulazak u elitu Srpske. Za to su potrebni prije svega adekvatni uslovi, stoga smo svojim rezultatima već doprinjeli poboljšanju infrastrukture na stadionu, a očekujemo i nova ulaganja. Prioritet bi trebalo da nam bude još jedna tribina, koja bi se nastavila na postojeću do kraja terena – naglasio je Vuleta.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

omarska-sloboda-novi-grad-1