pirotehnika-petardeCentar javne bezbjednosti Prijedor učestvuje u akciji koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik“, u okviru koje će u periodu od 20. do 30. decembra 2016.godine biti sprovedeno više preventivnih aktivnosti u cilju sprečavanja nedozvoljene upotrebe pirotehničkih sredstava i nastanka neželjenih posljedica.

Tim povodom policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor organizuju edukativna predavanja i podjelu letaka pod nazivom „Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik“, koje će se održati dana 21.12.2016.godine sa početkom u 13.45 časova u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ i 22.12.2016.godine sa početkom u 11.50 časova u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Prijedoru.

Edukativne aktivnosti sprovode se u cilju informisanja djece i maloljetnika o opasnostima i mogućim povredama koje mogu nastati upotrebom petardi i drugih pirotehničkih sredstava, a u okviru ovih aktivnosti policijski službenici će izvršiti i pojačanu kontrolu u cilju sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na vlasnike trgovačkih radnji koje se bave prodajom pirotehničkih sredstava da to čine u skladu sa zakonskim propisima, kao i na građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava na način koji je zakonom zabranjen.

Napominjemo da su za upotrebu pirotehničkih sredstava protivno zakonskim odredbama predviđene novčane kazne u iznosu od 300 KM do 900 KM.

CJB Prijedor