ognjen davidovic (1)Druga sjednica žirija tradicionalne manifestacije „Dan fudbala“ Republike Srpske čija je završna svečanost u srijedu, 25. januara 2017. godine u banjalučkom hotelu „Bosna“ sa početkom u 12 časova uspješno je održana u konferencijskoj sali FSRS.

Članovi ovog tijela usvojili su liste kandidata za priznanja u pet konkurencija, tako da će po tri imena figurirati za nagrade najboljeg fudablera, trenera, fudbalskog radnika, sudije i perspektovnog igrača. Takođe, žiri je donio jednoglasnu odluku da ubuduće nagrada za najperspektivnijeg igrača Republike Srpske nosi ime Srđana Kačara targično preminulog fudbalera Partizana koji je ponikao u banjalučkom Borcu.

Organizatori šestog izdanja „Dana fudbala“ Republike Srpske Fudbalski savez Republike Srpske, Sportski Žurnal i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske nastavili su da šalju pozivnice za ovu manifestaciju, a one će da odu u sve republike nekadašnje zajedničke zemlje.

Za ovu manifestaciju Fudbalski savez Republike Srpske odštampaće i poseban kalendar za 2017. godinu koji će biti podijeljen svim gostima.

Prva manifestacija održana je 2011. godine u banjalučkoj „Akvani“, a danas je izrasla na istinski fudbalski praznik internacionalnog karaktera.

rudar-prijedor-zlatko-jelisavac-novi-ugovorPRIJEDLOZI ZA LAUREATE

NAJBOLJI FUDBALER „VELIMIR SOMBOLAC“
Marko Obradović (Radnik, Bijeljina)
Selmir Mahmutović (Sloga, Doboj)
Aleksandar Vukotić (Krupa)

PERSPEKTIVNI IGRAČ „SRĐAN KAČAR“
Bojan Marković (Željezničar, Banjaluka)
Igor Makitan (Kozara, Gradiška)
Ognjen Davidović (Rudar-Prijedor)

NAJBOLJI TRENER „ILIJA MILJUŠ“
Slobodan Starčević (Krupa)
Senad Hadžić (Podrinje, Janja)
Zlatko Jelisavac (Rudar-Prijedor)

NAJBOLJI SPORTSKI RADNIK „ILIJA PANTELIĆ“
Milorad Lale (Istočno Sarajevo)
Đorđe Vučinić (Trebinje)
Nenad Šukurma (Brod)

NAJBOLJI SUDIJA
Zoran Grbić (Prijedor)
Radislav Kačavenda (Gradiška)
Damir Lazić (Brčko)

Fudbalski savez RS