prijedor-bratunac-jesen-1Košarkaši Prijedora su u 6.kolu prvenstva Prve lige Republike Srpske ostvarili petu pobjedu, uz samo jedan gostujući poraz.

Savladali su sa 67:56 (13:21, 12:15, 27:7, 15:13) ekipu Bratnuca, koja, iako je nastupila sa samo osam igrača, zaslužuje pohvale za pruženu partiju.

Naime, gosti su odolijevali sve do četiri minuta pred kraj treće četvrtine, kada su Prijedorčani preokretom u ovom dijelu susreta poveli sa 41:40 i do kraja „konce igre“ držali u svojim rukama.

-Prije utakmice sam nagovešravao da ovo neće biti nimalo lak posao. Ove godine u ligi su sve ekipe izjednačene, približno istog kvaliteta, tako da nikada ne možerte biti da ćete slaviti kod kuće ili na strani. -Upozoravao sam da, iako Bratunac, ima nešto lošije rezultate, nije nimalo loš sastav. Prvo poluvrijeme odigrali smo izuzetno loše, to govori naš procenat šuta, rival je odigrao „užu“ odbranu provocirajući naše šuteve, imali smo spor protok lopte u napadu, bez kontranapada. Nismo pogađali, što je rezultovalo minusom od 11 poena u poluvremenu. Dogovorili smo se da probamo da ih pritisnemo i našom agresijom natjeramo ih na greške, istrčimo koji kontranapad. Tako smo i „otvorili“ nastavak, kasnije se nadovezalo da smo pogodili neke „otvorene“ šuteve i u pravo vrijeme preokrenuli smo igru „na našu vodenicu“. U četvrtoj četvrtini rutinski smo održavali prednost. Čestitao bih i mojim momcima na drugom poluvremenu, pobjedi se „u zube ne gleda“, izuzetno sam zadovoljan u dosadašnjem toku prvenstva, jer imamo i povoljan raspored do kraja prvog dijela. Najvažnije je da su svi momci zdravi, a idemo dalje od utakmice do utakmice – rekao je trener Prijedorčana Danilo Palalić.

prijedor-bratunac-jesen-2Kolega sa klupe Bratunca Ognjen Radić naglasio je da iako je njegova ekipa, zbog sitnih problema sa povredama, bila „deficitarna“, svi bitni igrači su bili u u njoj.

Njegovi izabranici su došli sa idejom da odigraju čvrstu odbranu i da uspore domaćina da ne daje poene „iz tranzicije“ u čemu su u prvom poluvremenu i uspjeli, posebno što Prijedorčane nije išao šut za tri poena.

Ipak, sa „rotacijom“ od šest igrača došlo je do fizičkog pada, a kada se ovaj period izgubi sa 27:7, preostalo mu je, kako je naglasio, samo da se čestita pobjedniku.

KK Prijedor: KK Bratunac 67:56 (13:21, 12:15, 27:7, 15:13)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 60
Sudije: Saša Babić, Miloš Srdić i Đorđe Mitrović (sva trojica iz Banjaluke)

PRIJEDOR:
Romanić, Bogićević 5, Majkić 2, I.Damjanović 15, Stakić 3, Vuković 6, O.Bilanović, Lakić 5, M.Damjanović 2, Tomić 5, Jovičić 10, N.Bilanović 14

BRATUNAC:
Stupar 5, Jokić, Jović 2, Lazić, Kovačević 13, Alempić, Aleksić 14, Deurić 22

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com