kk-prijedor-ekipa-2016-17-1Četvrtu pobjedu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske ostvarili su košarkaši Prijedora u pet odigranih kola, pošto su u Višegradu savladali ekipu Varede HE sa ubjedljivih 63:52(14:12, 16:15, 17:17, 16:8).

-Mnogo važna pobeda za nas, sa aspekta rezultata a još više na planu samopouzdanja pred nastavak sezone. Varda HE je ozbiljna ekipa, po tradiciji Višegrad je uvijek imao dobru košarku, dobro su organizovan klub, na čelu sa mojim prijateljem Ilijom Vidakovićem. Imaju odlične uslove za rad i dobrim sastavom za prvoligašku konkurenciju Republike Srpske. Smatram da će sigurno biti u gornjem dijelu tabele kroz čitavu ligu, a želim im sreću u predstojećem toku prvenstva. Sve pohvale za organizaciju utakmice i za gostoprimstvo. Što se samog toka susreta tiče, izuzetno sam zadovoljan pristupom mojih igrača. Ispoštovali smo dogovor da odigramo čvrsto, da svedemo protivnika na mali broj poena i spriječimo njihov kontranapad, otvorene šuteve za tri poena i ofanzivni skok. Tri četvrtine je bila egal utakmica i u posljednjoj, četvrtoj, smo nagrađeni za dobru odbranu i uspjeli kroz četiri-pet minuta da se „odlijepimo“ na desetak poena viška, što smo znali da pametnom igrom sačuvamo do kraja i dobijemo utakmicu. Čestitam mojim igračima na dobrom izdanju, domaćinima na fer i korektnoj igri – rekao je trener Danilo Palalić.

kk-prijedor-gostovanjeU pobjedničkoj ekipi najveći doprinos dao je Nemanja Bilanović sa 20 poena dok su kod domaćih bolji od ostalih bili Stanimirović sa 18 i Sudžum sa 16 poena.

I zaista imponuje igra tima kluba sa imenom grada na Sani u odbrani, koja je kao „granit“.

U pet mečeva primila je samo 314 poena, odnosno 62,8 po meču, a samo je prošlosezonski član bh.elite bijeljinski Radnik BN Basket, kojeg su pobijedili, uspio da im da više od 70 poena.

U nedjelju slijedi novi ispit za Prijedorčane, pošto u 19.30 časova u sportskoj dvorani „Mladost“ dočekuju ekipu Bratunca.

-Spremamo se za taj meč kao i za svaki drugi, sa puno respekta, iako Bratunčani u dosadašnjem toku takmičenja bilježe nešto lošije rezultate, ta činjenica ni u kom slučaju ne smije da nas zavara. Za nas je to najvažnija utakmica i tako je prihvatamo. Trudićemo se da odigramo dobro i nadam se povoljnom ishodu – naglasio je Palalić.

Varda HE: Prijedor 52:63 (12:14, 15:16, 17:17, 8:16)

Varda HE
Tasić, Peković 1, Marković, Nešković, Kojić, Radić 2, Sudžum 16, Rosić 2, Ivanović 6, Stanimirović 18, Frganja, Radović 7

Prijedor
Romanić, Majkić, Bogićević 4, I.Damjanović 8, Stakić 6, O.Bilanović 2, Vuković 2, Lakić 3, M.Damjanović, Jovičić 9, Tomić 9, N.Bilanović 20

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – KK Prijedor