srna-vilenjaci-banjalucki-horski-susreti-1Dječiji hor “Vilenjak” iz Prijedora nastupio je na koncertu mladih u Banjaluci, kojim je otvoren 13. Međunarodni horski festival “Banjalučki horski susreti 2016”.

Više od 30 mališana uzrasta od tri do osam godina predstavilo se sinoć sa osam dječijih pjesama praćenih igrom i mimikom, što je izazvalo aplauze publike u koncertnoj dvorani Banskog dvora, naročito nakon izvedenog bisa.

Dječiji hor “Vilenjak” osnovan je 2010. godine i prema uzrastu koji okuplja jedinstven je u Republici Srpskoj. Vode ga profesori i pedagozi Muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora Branka Nastić i Vesna Mršić Turudija, uz klavirsku pratnju Nikoline Savanović.

“Vilenjacima” je, nakon prošlogodišnjeg, ovo drugi nastup na “Banjalučkim horskim susretima”.

srna-vilenjaci-banjalucki-horski-susreti-2Osim “Vilenjaka”, na koncertu mladih koji je prethodio zvaničnom otvaranju ovogodišnjih horskih susreta, nastupili su Dječiji hor Srpskog pjevačkog društva /SPD/ “Jedinstvo”, Dječiji hor Osnovne muzičke škole “Vlado Milošević” i Mješoviti hor Srednje muzičke škole “Vlado Milošević” iz Banjaluke.

Na festivalu će među 12 horova prvi put nastupiti novoosnovani ženski kamerni hor “A vista” koji postoji od februara, a vodi ga dirigent Branka Nastić.

Organizator 13. Međunarodnog horskog festivala “Banjalučki horski susreti 2016”, koji se završava sutra, je SPD “Jedinstvo” Banjaluka, a pokrovitelji Srpska pravoslavna crkva /Crkvena opština Banjaluka/, grad Banjaluka i Banski dvor /Kulturni centar Banjaluka/.

SRNA