aleksandar-vojnovicFudbaleri Rudar-Prijedora i dalje nižu dobre partije u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, a poslije remija u Doboju protiv Sloge (3:3) i dalje čuvaju drugu poziciju sa tri boda manje od lidera banjalučkog Borca.

Šansu da ga preteknu vide u činjenici da naredne tri utakmice igraju na prijedorskom Gradskom stadionu.

-Veoma je važno da nemamo psihološkog pritiska da moramo da „jurimo“ prvo mjesto. To je doprinijelo dobroj atmosferi i našoj želji da, dokazujući svoj pojedinačni potencijal i mogućnosti, ali i kao kolektiv pokažemo vrijednost – priča 190 centimetara visoki igrač sredine terena Aleksandar Vojnović.

Iako se „ne vide“ njegovi potezi u akcijama „rudara sa Sane“, jer gotovo da djeluje kao „dupli“ zadnji vezni, stvara Bojanu Burazoru prostor za kreativnost u organizaciji igre.

Aleksandar to čini defanzivom, neprelazan je, zapažen i u skoku, kada zaustavlja napade protivnika.

Ne sumnja da će težak rival biti već onaj prvi, Podrinje iz Janje, s obzirom da zaostaje samo bod na trećoj poziciji, pa ovaj susret nosi epitet derbija.

-Respektujemo Podrinje koje ima odličnu ekipu, a ostvareni rezultati su prava potvrda za to. Međutim, kod kuće se mi pitamo i idemo na pobjedu, da osvojimo sva tri boda – jasan je Vojnović.

Debitovao je za novogradsku Slobodu, dok je na klupi bio Ljubiša Drljača, još sa 16 godina, 9.marta 2013.godine u Šamcu protiv Borca i tog proljeća nanizao osam mečeva.

Zbog manje povrede, ali potom i zdravstvenih problema narednu sezonu je propustio, a potom u periodu 2014-2016 „upisao“ još 49 prvenstvenih nastupa, uz šest postignutih golova.

-Bilo je priča da me je Rudar-Prijedor zimus želio u svojim redovima, ali, s obzirom da je bilo realnije da Sloboda pokuša da izbori opstanak, ostao sam na „Mlakvama“ vjeran „crvenima“. Ljetos sam prihvatio poziv šefa struke Zlatka Jelisavca, sa kojim sam već sarađivao, a drago mi je da sam izborio status prvotimca. Trudim se da povjerenje maksimalno, kao i svi ostali saigrači, i opravdam i napredujem – zaključio je Vojnović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com