srna-stanovi-za-najugrozenije-naredne-godine-1Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je danas u Prijedoru ugovor o izgradnji zgrade sa 50 stanova za najugroženija izbjegla i raseljena lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Čordaš je naveo da je to prvi višestambeni objekat koji će biti izgrađen u okviru Regionalnog programa, te da je ugovorena vrijednost radova dva miliona KM bez PDV-a.

On je rekao da će zgrada biti izgrađena u prijedorskom naselju Pećani u okviru Potprojekta “BH tri” Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

“Veliko mi je zadovoljstvo što će korisnici, koji pripadaju najugroženijim kategorijama izbjeglih i raseljenih lica, već iduće godine moći da usele u nove stanove”, rekao je Čordaš i dodao da će u Prijedoru biti izgrađena još jedna zgrada sa 32 stana.

srna-stanovi-za-najugrozenije-naredne-godine-2Ugovor za izvođenje građevinskih radova u Prijedoru potpisan je sa ovlaštenim zastupnikom grupe izvođača koju čine “Prijedorputevi” i “MB modul” Prijedor Radenkom Crnogorcem, koji je obećao da će posao biti urađen u roku i kvalitetno.

“Uvođenje izvođača u radove se očekuje već krajem ovog mjeseca, nakon čega će početi izgradnja”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U okviru Potprojekta “BH tri” ukupno će biti izgrađena 284 stana – 82 u Prijedoru, 48 u Banjaluci, 32 u Gradišci, 30 u Bijeljini i Derventi, 20 u Vlasenici, 15 u Bileći i Brodu, te 12 u Foči.

Kada je riječ o ostalim projektima u okviru Potprojekta “BH tri”, u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije, dok je raspisivanje javnih nabavki za izvođenje radova i nadzor planirano za decembar.

SRNA