ilustracija-evri-1Rasim Zenković (31), njegova supruga Irma Zenković (32) i njena majka Ankica Mašić (49) osumnjičeni su da su na području Prijedora, Banjaluke, Kozarske Dubice i drugih gradova u opticaj stavljali krivotvorene novčanice od 100 evra.

Sve troje su uhapšeni u akciji prijedorske policije “Euro” odmah nakon što je zaustavljeno i prekontrolisano vozilo u kojem su bili. Policija ih etiketira kao organizovanu grupu, odgovornu za više slučajeva krivotvorenja novca.

“Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su oni, nešto prije hapšenja, u jednoj trgovini u Prijedoru pokušali potrošiti lažnu novčanicu od 100 evra”, otkriva sagovornik “Nezavisnih”, upućen u istragu.

Spornu novčanicu oni su, po hapšenju, dobrovoljno predali policajcima.

“Pritom je utvrđeno da su tokom prošlog i ovog mjeseca u četiri trgovine u Prijedoru stavili u promet isto toliko krivotvorenih novčanica od 100 evra”, pojašnjavaju iz policije.

Policajci su zatim, u saradnji s kolegama iz banjalučke policije, utvrdili da je ovaj trojac u opticaj stavio falsifikate u još pet trgovina u Banjaluci. Uloga im je bila detaljno razrađena.

“Oni bi se odvezli do trgovine, a potom bi Irma i Ankica ulazile i kupovale hranu, te je plaćale falsifikatima, a onda bi se s kupljenim artiklima i kusurom udaljili vozilom u kojem ih je čekao Rasim”, pojašnjava naš izvor.

Istraga tu, međutim, nije okončana, već je o svemu obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva BiH, te je uz njegovu saglasnost od sudije za prethodni postupak Suda BiH nabavljena naredba da se pretresu stambene prostorije i vozilo koje koristi ovaj trojac.

“Pronađeni su predmeti koji upućuju na povezanost osumnjičenih s trgovinama u kojima su potrošene sporne novčanice”, kažu iz policije.

Pritom su i svjedoci i oštećeni trgovci prepoznavali troje osumnjičenih, a dosad je policija nabavila devet krivotvorenih novčanica.

Po saznanjima “Nezavisnih”, sve troje osumnjičenih je iz Prijedora, s tim što supružnici imaju stalno mjesto boravka u Sloveniji.

Nezavisne novine