brdo-kladari (2)OFK Brdo je, poslije dvije uzastopne pobjede u prvenstvu Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, pokleklo na svom „Vedrom polju“, od uvijek neugodnog Karanovca rezultatom 2:4.

Sam početak nije slutio da će u Hambarinama po sunčanom vremenu, rasplet biti tmuran.

Već u 2.minuti Damir Gredelj je doveo izabranike trenera, a izgleda još uvijek potrebnog na psihološkom planu i kao igrača, Amira Kaltaka u vođstvo od 1:0.

U 16.minuti na suprotnoj strani Nikola Tomašević ostao je u „srcu“ šesnaesterca usamljen i savladao „pokrivenog“ golmana „brđana“ Jadranka Vidovića za 1:1.

Samo dvije minute kasnije uslijedio je odgovor domaćih, kada je Gredelj, za razliku od prvog pogotka, koji je postigao iskosa sa lijeve strane, ovoga puta ušavši u protivnički kazneni prostor sa desne strane pogodio suprotan donji ugao za 2:1.

U 24.minuti umalo da Nikola Tomašević izjednači, ali je Vidović zaustavio njegov šut, međutim nemoćan je bio kada je tri minuta kasnije isti igrač iz blizine na centaršut najboljeg aktera meča Siniše Miloševića lako zatresao mrežu za 2:2.

U nastavku upravo Milošević bio je tvorac zasluženog trijumfa gostiju. Postigao je dva gola, u 49. i 85.minuti, a uz to, u 76.minuti pogodio stativu.

U međuvremenu, pokušavali su domaći, prije svega Edin Sarhatlić je bio u 54.minuti sam pred gplmanom Milanom Bjelićem, koji je nogom otklonio opasnost, a u 60.minuti iz povoljne pozicije promašio.

OFK Brdo će i u narednom kolu igrati na svom terenu i pokušati da se iskupi za ovaj poraz protiv ekipe OFK Lauša iz Banja Luke.

OFK Brdo: FK Karanovac 2:4(2:2)

Hambarine
Stadion: „Vedro polje“
Gledalaca: 60
Sudija: Ljubiša Kuvalja (Srbac) 7,5
Strijelci: Gredelj u 2. i 18. za OFK Brdo, a Tomašević u 16., Kopanja u 27., Milošević u 49. i 85.minuti
Žuti kartoni: Kadirić (OFK Brdo), Dedić, Kopanja, Šteković (Karanovac)

OFK BRDO:
Vidović 6, Kadirić 6 (od 65. Grbić -), Harambašić 6,5, Karupović 7, Veselinović 6,5, Miljević 6,5, Sarhatlić 6 (od 79. Borovac -), Kaltak 6,5, Đug 6, Ibričić 6, Gredelj 7,5

KARANOVAC:
Bijelić 6,5, Ducanović 6,5, Šteković 6, Kojadinović 7, Tomašević 7 (od 72. Anđelić -), Milošević 8, Dedić 6,5 (od 46. Božić 6,5), Grujić 7, Račić 7, Vujčić 7, Kopanja 7,5 (od 85. Milanović -)

Igrač utakmice: Siniša Milošević (Karanovac)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com