zrk-mira-2015-16-1Rukometašice prijedorske „Mire“, koje će 12. i 13.novembra odigrati svoje utakmice Čelendž kupa u Holandiji protiv Vitro Quintusa danas (nedjelja) u derbiju 3.kola prvenstva Premijer lige BiH od 17:00 časova u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani dočekuju „Neretvu“ iz Jablanice.

-U goste nam dolazi novajlija u bh.eliti, ekipa „Neretve“, ali ta činjenica ne smije da nas zavarava, jer je, kao i mi, u prethodna dva kola zabilježila obje pobjede visokom gol-razlikom. Predvodi je iskusna igračica Sabina Pehić i neće nam biti nimalo lako doći do novih bodova – priča trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Međutim, njene izabranice u punom sastavu, bez povreda, u dobroj atmosferi iščekuju ovu utakmicu i imaju puno razloga i motiva da se nadaju nastavku pobjedničkog niza.

-Prednost domaćeg terena i publike, naše premijerligaško iskustvo tradicija i trajanje moraju nam biti aduti za novu pobjedu. Očekujem podršku naših vjernih navijača i ljubitelja sporta u Prijedoru, a ne sumnjam da će djevojke učiniti sve da pruže maksimum i obraduju ih – naglasila je Ivetićeva.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com