rudar-prijedor-sloboda-mg-plakatČetvrti put ove sezone Rudar-Prijedor će biti domaćin u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, a kod kuće je slavio 20.avgusta, savladavši šamačkog Borca sa 3:1.

Duel protiv Slobode iz Mrkonjić Grada izabranici trenera Zlatka Jelisavca dočekuju sa dozom opreza, ali i u dobroj atmosferi poslije remija u Gradišci sa Kozarom.

-Poštujemo ekipu Slobode, jer je osvajanjem boda protiv Teksitlaca potvrdila da ima čvrstinu u igri. Ipak, poslije remija sa zvorničkom Drinom i poraza od banjalučkog Borca na svom terenu, vrijeme je da obradujemo svoje navijače. Ukoliko budemo disciplinovani, uz maksimum borbenosti, možemo se nadati osvajanju sva tri boda kojima bi ostali u samom vrhu tabele – rekao je „defanzivac“ Rudar-Prijedora Dušan Milinković, koji se vraća u tim, pošto je odradio kaznu zbog žutih kartona.

Da Mrkonjićani znaju biti neugodni potvrdili su i u posljednjem odmjeravanju snaga sa „rudarima sa Sane“ u borbama za bodove, 11.oktobra 2014.godine, kada je u Omarskoj, zbog renoviranja Gradskog stadiona, bilo 0:0.

Ipak te sezone Priejdorčani su osvojili prvo mjesto i izborili ekspresan povratak u Premijer ligu BiH.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com