cokoladno-mlijeko-za-osnovce-1Najveća domaća kompanija za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice podijelila je proizvode “Moja kravica čokoladno mlijeko” u deset škola u BiH i tako ukazala na značaj konzumacije ove namirnice za djecu školskog uzrasta.

Čokoladno mlijeko za osnovce podijeljeno je povodom Svjetskog dana školskog mlijeka, a na gradskom trgu u Kozarskoj Dubici organizovana je i promocija, gdje su mališani imali priliku da na zabavan način uče o značaju konzumacije mlijeka, saopšteno je iz “Mlijekoprodukta”.

Marketing menadžer “Mlijekoprodukta” Vlado Sandić kaže da je za pravilan rast i razvoj djece neophodna pravilna ishrana, u kojoj značajno mjesto imaju mlijeko i mliječni proizvodi.

“Mlijeko je izuzetno hranjiv prehrambeni proizvod i nezamjenjiv je za djecu školskog uzrasta, a važno je da to znamo ne samo danas, nego tokom cijele godine”, istakao je Sandić.

cokoladno-mlijeko-za-osnovce-2Direktor škole “Petar Kočić” iz Prijedora Gorana Bosančić zadovoljna je što je ova kompanija promovisala značaj pravilne ishrane za djecu koja podrazumijeva i unošenje mlijeka i mliječnih proizvoda.

“Zahvalni smo `Mlijekoproduktu`, a Svjetski dan školskog mlijeka iskoristićemo da djeci pričamo o tome koliko je za njih važna redovna konzumacija mlijeka”, rekla je Bosančićeva.

Kompanija “Mlijekoprodukt”, koja posluje u okviru regionalnog lidera “Imleka”, godinama na ovaj dan obraduje prvačiće u osnovnim školama širom BiH omiljenim “Moja kravica čokoladnim mlijekom” da bi se skrenula pažnja na obavezan mliječni obrok u školama.

Svjetski dan školskog mlijeka obilježava se od 2001. godine posljednje srijede u septembru na inicijativu Organizacije za hranu i poljoprivredu UN.

SRNA