rudar-prijedor-borac-jesen-1Het-trikom Ivana Delića krajiški derbi u okviru 7.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske pripao je Banjalučanima, koiji su od domaćina preuzeli čelnu poziciju na tabeli, Rudar-Prijedor: Borac 2:3.

Ipak, izabranici trenera Zlatka Jelisavca, kojima je ovo bio prvi poraz pred svojim navijačima, a drugi ovosezonski, poslije 6.avgusta, imaju za čim da žale, jer su dva puta bili u rezultatskoj prednosti.

Poveli su u 14.minuti, kada je na centaršut Bojana Burazora sa desne strane „štoper“ gostiju Dejan Popović nespretno zahvatio loptu i poslao iza leđa svog golmana Asmira Avdukića za 1:0.

U 26.minuti Armanda Mancea je pri prodoru u protivnički kazneni prostor sa lijeve strane oborio Ognjen Davidović, a sudija Slaviša Gogić iz Istočnog Sarajeva bez dvoumljenja je pokazao na „bijelu tačku“.

Delić je bio siguran izvođač jedanaesterca, pogodivši donji desni ugao Nemanje Petrovića, koji se i bacio na tu stranu, 1:1.

rudar-prijedor-borac-jesen-2„Rudari sa Sane“ su do novog vođstva sitgli u 37.minuti, kada je u brzom kontranapadu Ognjen Jaćimović „vukao“ loptu bezmalo 30 metara, ušao po desnoj strani u šesnaesterac rivala i po zemlji pogodio.

Samo minut kasnije i Milan Šakić je zatresao mrežu „crveno-plavih“, ali je pogodak poništen zbog navodnog ofsajda i pitanje je kakav bi rasplet događaja bio da nije bilo te sudijske odluke.

Ostalo je do odmora 2:1.

Preokret je uslijedio u nastavku susreta, ali su momci Vlade Jagodića do sva tri boda stigli prvenstveno inspiracijom Delića.

U 53.minuti prihvatio je loptu na 12-metara od gola „narandžasto-crnih“ po lijevoj strani, oslobodio se svog čuvara i iskosa poslao loptu po sredini gola za novo izjednačenje 2:2.

rudar-prijedor-borac-jesen-3Trenutak kada je postavljen konačan ishod meča dogodio se u 81.minuti.

Delić je kao i u prethodnom susretu kada je iz slobodnih udaraca bio dvostruki strijelac u trijumfu Borca protiv Tekstilac Korta iz Dervente (2:0) još jednom pokazao svoje majstorstvo u izvođenju „slobodnjaka“.

Sa oko 20 metara pogodio je kraj „živog zida“ lijevi ugao Petrovića za veliko slavlje Banjalučana i njihovih navijača „Lešinara“, a svakako da treba pohvaliti korektno bodrenje svojih ljubimaca kako pomenute navijačke grupe, tako i „Alkohol Bojsa“, koji su ispratili aplauzom igrače Rudar-Prijedora sa terena Gradskog stadiona.

Domaćima se nema mnogo toga za zamjeriti kada je borbenost u piranju, a možda najrealniji ishod meča bio je remi i “podjela bodovnog plijena”.

rudar-prijedor-borac-jesen-5Rudar-Prijedor: Borac 2:3 (2:1)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 1200
Sudija: Slaviša Gogić (Istočno Sarajevo) 6,5
Strijelci: Popović (autogol) u 14. i Jaćimović u 37. za Rudar-Prijedor, a Delić u 26. (iz jedanaesterca) 53. i 81.minuti za Borac
Žuti kartoni: Davidović, Burazor, Milinković (Rudar-Prijedor), Mance, Raspudić, Vejnović, Popović, Bečelić, Antić, Škorić (Borac)

RUDAR-PRIJEDOR:
Ne.Petrović 6, Davidović 6, No.Petrović 6,5, Burazor 7, Šakić 6,5 (od 58. Ćatić 6,5), Rokvić 6 (od 58. S.Kovljen 6), Vojnović 6,5 (od 83. Lolić -), Milinković 6,5, Jaćimović 7, Gavranović 7, Marić 6,5

BORAC:
Avdukić 6, Vejnović 6,5, Popović 6, Mance 7, Erić 7, Dujković 6 (od 71. Škorić -), Raspudić 6, Antić 6 (od 83. Kiso -), Guzina 6 (od 87. Malbašić -), Delić 8, Bečelić 7

Igrač utakmice: Ivan Delić (Borac)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar-prijedor-borac-jesen-7 rudar-prijedor-borac-jesen-8 rudar-prijedor-borac-jesen-9 rudar-prijedor-borac-jesen-11 rudar-prijedor-borac-jesen-12 rudar-prijedor-borac-jesen-13 rudar-prijedor-borac-jesen-6 rudar-prijedor-borac-jesen-10